Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Eesti parimad tõuloomad on laupäeval Eesti Põllumajandusmuuseumis näitusel (2016-09-02 08:51:24)


Laupäeval, 3. septembril algusega kell 10 toimub Eesti Põllumajandusmuuseumis Tartu sügisnäitus. Tõuloom 2016, kus saab näha Eesti parimaks hinnatud veiseid, hobuseid, lambaid ja teisi tõuloomi. Sel aastal toimub 25-s tõuloomanäitus Eestis.
 

"Tõuloomanäitus taastati 1990. aastal Luigel, kus toimus kokku viis näitust seitsmel aastal, 1997. aastast toimub tõuloomanäitus Ülenurmel Eesti Põllumajandusmuuseumis. Tunnustatakse 15 parimat tõuaretajat 2016. Osalejad on Tartu, Viljandi, Jõgeva, Harju, Põlva, Lääne ja Lääne-Viru maakondadest. Esindatud on suvel toimunud konkursside võitjad" ütles Eesti Tõuloomakasvatuse Liidu president emer-prof dr Olev Saveli.

Näitusel osaleb ligi 80 erinevat looma ja lindu. Kõigi nende seast saavad pealtvaatajad valida näituse kauneima tõulooma.


Sel aastal on näitusel esmakordselt kohal Austriast toodud tirooli hall lihaveis ning esindatud 9 erinevat lihaveisetõugu. Mitmed näitusel esindatud lihaveised on valitud oma tõu Eesti parimateks esindajateks.


Kohal on Eesti rekordlehm Missy, kelle 305 päeva toodang on 19 767 kg.


Esmakordselt osaleb näitusel ka kihnu maalammas, kes selle aasta algul tunnustati eraldi tõuna.


Samal ajal toimub muuseumi alal ka suur sügislaat, erinevad töötoad, töötab meeste varjupaik ja lapsed saavad koos Marju Varblasega õppida pärimusmänge ja - tantse. Lastega tegelevad klounid, vaadata saab erinevaid eksootilisi loomi ja linde. Tartu rulluisukeskuse Skatetowni esindajad näitavad oma oskusi ja räägivad rulluisutamise võludest. Ülenurme pargis toimub hobusetõugude tutvustus. Päästeameti pommikoerad demonstreerivad oma tööd ja samuti tutvustatakse erinevaid koeratõuge. Toimuvad erinevad toidutöötoad - või, sõira ja rukkileiva valmistamine. Saab degusteerida ja hinnata hoidiseid. Kohal on piimatelk "Piim - päeva pärl!". Tartu kesklinnast saab kohale tasuta piimabussiga.


Päevakava: http://www.epm.ee/event/tartu-sugisnaitus-touloom-2016/


Tartu sügisnäitus. Tõuloom 2016 kuulub Eesti toidu kuu sünduste kalendrisse. Vaata lisa: eestitoit.ee


Tartu sügisnäitus. Tõuloom 2016 toimub koostöös Eesti Tõuloomakasvatuse Liiduga.

Allikas: Eesti Põllumajandusmuuseumi 02.09.2016 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.