Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Selgus Eliitkomando 2016 ja Eesti parimad tuletõrjesportlased (2016-08-31 17:50:45)


Lubage tutvustada, Eliitkomando 2016 on Nõmme päästekomando.

30. ja 31. augusti Pärnus toimunud päästjate kutsemeisterlikkuse peavõit läks seekord pealinna ning selle nimel võitles meeskond koosseisus meeskonnavanem Sergei Riesenkamf, päästjad Siim Malva, Priidik Roos, Harpo Stroo, Margus Tamme. Päästekomandot juhib Andur Soo.

Eelmise aasta võitja, Vändra päästekomando sai üldkokkuvõttes teise koha ning kolmanda koha saavutas Kehra päästekomando.

Kahe päeva jooksul tuli võistlejatel kutsemeisterlikkust üles näidata neljal alal, mis on soetud päästjate igapäeva tööga. Parimad selgitati välja tulekahju sündmuse lahendamises, liiklusavariile reageerimises, kombineeritud harjutuses ja operatiivsõiduki vigursõidus ning uuendusena oli sellel aastal ülesanne ka võistkonna esindajale ja selleks oli intervjuu andmine meediale. Nõmme päästekomando meeskond viis lisaks üldvõidule koju ka alavõidu tulekahju kustutamises, teise koha liiklusavarii lahendamises ja kolmanda koha vigursõidus ning tagalatöös.

Lisaks oli intervjuu andmises parim Nõmme komando pealik Andur Soo.

Eliitkomando toimus sellel aastal üheksandat korda. Nõmme päästekomandole oli selle aasta võit Eliitkomando võistluste ajaloos kolmas, ka aastatel 2009 ja 2010 võitsid auväärse tiitli just nemad.

Eile toimusid Pärnus ka Eesti meistrivõistlused tuletõrjespordis. Hoolimata tuulistest ilmaoludest ja mitmetest vihmahoogudest pakkusid väga põnevat ja vaatemängulist päeva tuletõrjesportlased üle-Eesti. Tõsi, sel korral rekordeid ei püstitatud, kuid pinget ja põnevust jätkus viimase stardini.

Meeste arvestuses võttis teatejooksus esikoha Paide vabatahtliku tuletõrje seltsi meeskond, järgnesid Võru ja Tõrva. Naiste arvestuses sai ülinapi võidu Põhja päästekeskus, edastades Pärnu-Jaagupi ja Paide vabatahtliku tuletõrje seltsi naiskonda. Noorte arvestuses ei olnud sel korral vastast Põhja päästekeskuse noortele. Uuendusena oli sel korral võimalus osaleda teatejooksus ka segavõistkonnaga ning tulemused näitasid, et nii on samuti võimalik konkurentidele vastu astuda.

Hargnemises mootorpumbaga saavutasid võidu Paide vabatahtliku tuletõrje seltsi meeskond, naiste arvestuses Pärnu-Jaagupi ning noorte arvestuses Võrumaa võistkond.


Fotol: Kehra, Nõmme ja Vändra päästekomando


Fotol: Nõmme päästekomando

Allikas: Päästeameti 31. august 2016 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.