Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Jänedal kogunevad 17 riigi LEADER eestvedajad (2016-08-24 14:27:20)


24.-25. augustil kogunevad Jänedale Põhja- ja Baltimaade suurimale koostöölaadale 17 Euroopa Liidu riigi LEADER võrgustike eestvedajad. Kohtumisel vahetakse kogemusi maapiirkondade arendamisel.

LEADER-meede on osa Euroopa Liidu ühisest põllumajanduspoliitikast, millega soodustatakse kohalikku algatust maapiirkondade arendamisel.

"Eestis on LEADER meede toiminud kümnendi ja selle jooksul on väikesest pilootprogrammist kasvanud välja üks olulisemaid maaelu arendamise instrumente," ütles Maaeluministeeriumi põllumajandus- ja maaelupoliitika asekantsler Marko Gorban . "LEADER meetme põhiidee on anda maakogukonnale vahendid ja otsustusvabadus viia ellu piirkonna jaoks kõige olulisemad projektid. Jänedal toimuv LEADER koostöölaat aitab vahendada uusi teadmisi ja oskusi, mis muudes liikmesriikides on maaelu arendamisel edukalt rakendust leidnud."

Maamajanduse Infokeskuse osakonnajuhataja Krista Kõivu sõnul on Jänedal toimuv koostöölaat esimene suurem Põhja- ja Baltimaade regiooni LEADER eestvedajate kokkusaamine 2014-2020 rahastamisperioodil. "Maapiirkondade probleemid ja nende lahendused on paljudes riikides sarnased. Seepärast ootame, et koostöölaada tulemusel leiaksid Eesti LEADER tegevusgrupid koostööpartnereid teistest riikidest. See aitab kaasa uute ideede levikule," lisas Kõiv. "Koostöölaada eesmärk on tõsta koostöö olulisust Euroopa Liidu maaelu arengus, saada ülevaade erinevate riikide koostööreeglitest ja anda osalejatele võimalus leida uusi koostööpartnerid ning koostöö-ideid."

Koostöölaadal on üle 200 osavõtja, neist üle 120 osalejat välisriikidest. Kõige rohkearvulisemalt on esindatud Läti ja Soome LEADER tegevusgrupid, samuti on koostöölaadal Austria, Belgia, Tšehhi, Ungari, Itaalia, Leedu, Taani, Poola, Rootsi, Sloveenia, Rumeenia, Saksamaa ja Ühendkuningriikide LEADER esindajad. Eesti on esindatud 20 LEADER tegevusgrupi ja nelja kalanduse aktiivrühma esindustega.

Koostöölaat toimub 24.-25. augustil Jänedal Maamajanduse Infokeskuses. Ürituse avavad Maaeluministeeriumi asekantsler Marko Gorban, Riigikogu LEADER toetusrühma esinaine Anneli Ott ja Euroopa LEADER ühendus maaelu arenguks (ELARD) president Kristiina Tammets.

LEADER-meede on Eesti maaelu arengukava 2014-2020 meede, mida Eestis rakendatakse juba kolmandat programmperioodi järjest. Eestis tegutseb kokku 26 kohalikku tegevusgruppi. Eelmisel programmperioodil (2007-2013) osalesid Eesti tegevusgrupid kokku 28 rahvusvahelises koostööprojektis.

Ürituse korraldab Maamajanduse Infokeskuse maaelu- ja innovatsioonivõrgustiku osakond koostöös Põhja-Balti maaeluvõrgustike üksuste ja Eesti LEADER tegevusgruppidega.

Allikas: Maamajanduse Infokeskuse 24.08.2016 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.