Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Värviline piimalehm kutsub Eesti inimesi piimatooteid tarbima (2016-08-19 08:31:58)


Toiduliidu täna alanud kampaania suurim staar saab olema värviline piimalehma skulptuur, mis hakkab erinevate Eesti linnade peaväljakutel propageerima piimatoodete tarbimist. Esimesena peatub silmatorkavates toonides lehmaskulptuur oma sünnilinnas, Tartus.

Toiduliidu juhataja Sirje Potisepa sõnul on piimakampaania peamine eesmärk tuletada inimestele meelde, et Eestimaal on palju häid toiduaineid, nende seas ka väga väärtuslik piim.

"Arvestades piima rikkalikke häid omadusi võib piima andvat lehma pidada lausa superkangelaseks. Seetõttu tahtsimegi tutvustada piima headust ühe tõeliselt silmatorkava ja lustakates värvides superlehma skulptuuriga," sõnas Sirje Potisepp.

"Tartu Kõrgema Kunstikooli skulptuuriosakonna meistri Lauri Tamme ja kunstnik Ülle Ottokari loodud piimalehma skulptuur kutsub kõikjal inimesi endaga pilti tegema ega pahanda ka selle üle, kui lapsed või lapsemeelsed talle parema võtte nimel selga ronivad," rääkis lisas ta.

Potisepa sõnul on eestimaalased väga agarad piimatarbijad, mida tõestavad ka meie poodides muu maailmaga võrreldes kordades rikkalikumad piimatoodete riiulid. "Meie soov on, et piim oleks jätkuvalt eriti laste ja noorte toiduvalikus olulisel kohal - nii selleks, et saada häid maitseelamusi kui ka selleks, et oma kasvavat ja kujunevat organismi hea tervise juures hoida," rääkis Potisepp.

Seda, et piim on lahutamatu osa igapäevasest toidu- ja joogimenüüst, toovad välja ka meditsiinidoktor Mihkel Zilmer ja Anne Lill oma raamatus "Normaalne joomine".

"Piimast valmistatud joogipoolis on aina ja aina tagasi tõrjunud mitmesuguste aupaistesse tõstetud moejookide pealetunge, säilitades endiselt kõrgpositsiooni inimtoidu paremate toiduainete edetabelis," kirjutavad Mihkel Zilmer ja Anne Lill "Normaalse joomise" käsiraamatus.

Allikas: Eesti Toiduainetööstuse Liidu 19.08.2016 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.