Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tallinn tähistab 20. augustit kontserdiga „Vabadus on tunne“ (2016-08-16 09:34:49)


Taasiseseisvumispäeval, 20. augustil algusega kell 12.00 toimub Vabaduse väljakul suurejooneline kontsert „Vabadus on tunne“, kus esineb tuhat lauljat, sada tantsijat, orkestrid ja solistid. Kontsert on kõigile prii.

Tallinna Kultuuriameti juhataja Aini Härmi sõnul saavad Vabaduse väljakul kõlama laulud, mis on meile tuttavad ja armsad ning nende sõnum pole ajas tuhmunud. „Vabadus oli ja on meie jaoks ülev ja puhas tunne, mida täna hindame samavõrd kui veerand sajandi eest. Seda tunnet tuleb hoida iga päev, et täna tehtud valikud hoiaks meid vabana ka 25 aasta pärast,“ sõnas Härm.

Tallinna peaväljakule kerkivatel lavadel astuvad üles Ivo Linna, Nele-Liis Vaiksoo, Jaan Elgula, Kadri Voorand, Jaak Johanson, Estonian Voices, tuhandepealine koor, sada tantsijat, Kaitseväe orkester, Georg Otsa nim Tallinna Muusikakooli puhkpilliorkester ja bänd. Eesti muusikat, nii vanemat kui ka uut, juhatavad armastatud dirigendid Aarne Saluveer, Hirvo Surva, Heli Jürgenson, Lydia Rahula ja paljud teised. Publikul on võimalik kaasa laulda laulupidudelt südamesse jäänud teoseid, nagu Eespere „Ärkamise aeg“, Vinteri „Laul Põhjamaast“, Jarek Kasari „Minu inimesed“ aga ka Mattiiseni unustamatuid ärkamisaegseid laule „Isamaa ilu hoieldes“ ja „Sind surmani“. Lisaks kõlab kontserdil mitu esiettekannet. Lauludele pakuvad silmailu ja põnevat vaheldust Tallinna rahvatantsurühmad oma etteastetega. Kontserdi kunstilised juhid on Aarne Saluveer ja Kalev Järvela. Kontserdi pikkus on 3 tundi.

Osalevad koorid: Eesti Rahvusraamatukogu naiskoor, Eesti Rahvusringhäälingu segakoor, Estonia Seltsi Segakoor, ETV kontsertkoor, ETV lastekoor, ETV mudilaskoor, ETV tütarlastekoor, Euroopa Kultuuripealinna Segakoor, Kammernaiskoor Miina, Musamari Koorikooli lastekoor, Musamari Koorikooli mudilaskoor, Naiskoor Carmina, Noorte Segakoor Vox Populi, Nõmme Kultuurikeskuse neidudekoor KEVAD, Nõmme Õpetajate Naiskoor, Raadio Laulustuudio mudilaskoor, Raadio Laulustuudio tütarlastekoor, Rahvusooper Estonia Poistekoor, Salme Kultuurikeskuse naiskoor Ilo, Segakoor HUIK!, Segakoor Noorus, Tallinna 21. Kooli lastekoor Vocal Spirit, Tallinna 21. Kooli mudilaskoor, Tallinna Huvikeskuse "Kullo" lastekoor Ellerhein, Tallinna Huvikeskuse "Kullo" mudilaskoor Ellerhein, Tallinna Kammerkoor, Tallinna Poistekoor, Tallinna Reaalkooli tütarlastekoor, Tallinna Tehnikaülikooli Akadeemiline Naiskoor, Tütarlastekoor Ellerhein. Osalevad tantsurühmad: Leigarid, Rahvatantsuselts Pääsuke, Tallinna Huvikeskuse "Kullo" tantsuansambel Sõleke, Tallinna Tehnikaülikooli rahvatantsurühm Koidupuna, Tallinna Tehnikaülikooli tantsuansambel Kuljus, Tantsuansambel Sõprus, Väike Päike tantsurühm.

Korraldab Tallinna Kultuuriamet.

Allikas: Tallinn.ee


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.