Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Täna paigaldati Eesti-Läti-Vene piiride ühinemiskohta piiripost number 1 (2016-08-02 15:56:26)

Võrumaal Misso vallas Pedetsi jõe kaldal paigaldati täna Eesti-Läti-Vene kolmikpunkti piiripost number 1. Tseremoonial osalesid president Toomas Hendrik Ilves, siseminister Hanno Pevkur ning Politsei- ja Piirivalveameti peadirektor Elmar Vaher.

Politsei- ja Piirivalveameti peadirektori Elmar Vaheri sõnul on piiriposti number 1 paigaldamine Eestile märgiliselt tähtis. "See on paljude inimeste elutöö," sõnas Vaher. "Idapiiri tähistamist ja väljaehitamist on meie piirivalvurid oodanud aastaid. Ajal, mil olukord Euroopa Liidu välispiiril on ärev, annab riigipiiri väljaehitamine Eesti inimesele rohkem kindlustunnet. Korrastatud piirijoon võimaldab meil kinni pidada inimesed, kes soovivad ebaausalt siseneda Eestisse," ütles Vaher.

Piiripost number 1 paigaldatakse Pedetsi jõe äärde, kus algab piir, mille lõik on Meeksi ojal püsinud samal kohal enam kui 800 aastat ja tegu on teadaolevalt ühe vanima Põhja-Euroopa piirilõiguga.

Eesti-Venemaa piirijoone väljaehitamise algust tähistav esimene piiripost number 2 paigaldati idapiirile 17. novembril 2015. aastal. Juuli seisuga on piirile paigaldatud 21 piiriposti.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti 02.08.2016 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.