Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartu linn kavandab Ranna tee papliallee korrastamist (2016-07-26 16:55:16)
 

Emajõe vasakkaldal asuva papliallee korrastamise vajadus selgus eelmisel aastal arborist Sulev Järve tehtud alleepuude seisundi hinnangust, mille põhjal on enamik 150st allees kasvavast paplist kahjustatud ning selleks, et säilitada alleed elujõulisena ja ohutuna, tuleb teha puudele hoolduslõikust.


"Tegemist on tartlaste jaoks sümboolse väärtusega puiestikuga. 30ndail aastail istutatud paplid on ligikaudu 30 meetrit kõrged, mitmeharulised ja nende võras on palju kuivi oksi. Möödunud suvel olid ka võrad hõredad, eriti ladvaosas," rääkis linnamajanduse osakonna arborist Kaire Zimmer.


Alleepuudele antud hinnangu kohaselt on enamik neist kergelt kahjustatud, 40 puud on kahjustatud ning 8 puud tuleks halva seisundi tõttu maha saagida. Hooldusjuhiste kohaselt tuleks vastavalt puu seisundile nende võrasid vähendada, sealhulgas kuivanud v õi hõrenenud ladvad tagasi lõigata 3 kuni 7 meetri võrra sobiva elujõulise külgoksani. Hoolduslõikuse eesmärgiks on eelkõige vähendada puuharude murdumise ohtu, kuna tüvedes ja harunemiskohtades olevad mädanikud võivad põhjustada murdumisi.

Papliallee hooldusega seotud tööd olid kõne all ka tänasel istungil. Kuna papliallee hoolduse hanke võitja on seadnud puulatvade tagasilõikuse kahtluse alla, siis on momendil lepingu sõlmimine peatatud. Linn kaasab teisi arboristikaspetsialiste, et täpsustada puude ohutuse tagamiseks vajalikku võrade vähendamise mahtu.


Allikas: Tartu Linnavalitsuse 26. juuli 2016. aasta pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.