Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Pühapäeval toimub üle-eestiline avatud talude päev (2016-07-23 00:30:59)

Pühapäeval, 24. juulil toimub teine üle-eestiline avatud talude päev, kus tänavu avavad külastajatele oma uksed üle 230 talu ja põllumajandusettevõtte. Külastada saab nii põllumajandusettevõtteid, väiketööstusi kui ka teisi maaettevõtteid.

"Eesti inimeste jaoks on oluline, et laual oleks kodumaine toit," ütles maaeluminister Urmas Kruuse. "Kuidas Eesti põllumehe käe all meie toit kasvab, seda saabki avatud talude päevale vaatama tulla. Samuti on see hea võimalus osta kodumaist toitu otse põllumehelt."

Avatud talude päev on osalevate ettevõtete arvult võrreldes eelmise aastaga kasvanud 87 võrra. "Tänavu saab külastada nii väikseid kui ka suuri taime- ja loomakasvatajaid, aiandeid ja isegi kodumaiseid viinamarjakasvatusi. Kõik valdkonnad peale seakasvatuse on esindatud," ütles Maaeluministeeriumi avalike suhete osakonna juhataja Kristo Mäe.

Avatud talude päeval osalevates ettevõtetes saab tutvuda loomakasvatusega (sh piimakari, lamba- ja kitsekasvatus, lihaveised, küülikud, hobused), teraviljakasvatusega, linnukasvatusega, maitse- ja ravimtaimede kasvatamisega ja mesindusega. Avatud on väiketööstused (sh meiereid, veini-, õlle- ja siidritootmised), aiandid ja puukoolid ning maaturismiettevõtted (sh toitlustus, käsitöö).

Igal avatud talude päeval osaleval ettevõttel on programm, millega saab tutvuda aadressil www.avatudtalud.ee. "Paljudel ettevõtetel on päeva jooksul väga mitmekülgne programm, seepärast tasuks enne avatud talude päevale tulemist sellega kindlasti tutvuda," lisas Mäe.

Korraldajad panevad kõigile avatud talude päeva külastajatele südamele, et järgitaks vastuvõtjate juhiseid.

Avatud talude päeval osalevate ettevõtetega saab tutvuda aadressil www.avatudtalud.ee. Lisaks on Alexela tanklapoodides ja Rimi "Talu toidab" lettidel saadaval avatud talude päeva trükis, milles on kõik osalevad talud kaardile pandud.

Taust

· 24. juulil toimuval üle-eestilisel avatud talude päeval saavad külastajad näha nii suuri farme kui ka väiksemaid talusid, kaasaegset põllumajandustehnikat ja väiketööstusi, erinevaid loomi ja taimi. Kohapeal saab maitsta ehedat talutoitu ja osta kaasa kohalikke tooteid.

· Ettevõtetega saab tutvuda veebikaardi vahendusel www.avatudtalud.ee . Iga osaleva ettevõtte kohta on kaardil kirjas tegevusvaldkonnad, kontaktandmed ja päeva programm.

· 2016. aasta avatud talude päeva korraldavad Maaeluministeerium, Maamajanduse Infokeskus, Eesti Põllumeeste Keskliit ja Eestimaa Talupidajate Keskliit. Avatud talude päeva korraldamist rahastatakse Eesti maaelu arengukavast 2014-2020 ja Euroopa Maaelu Arengu Põllumajandusfondist.

· 2015. aasta juulis toimunud esimesel üle-eestilisel avatud talude päeval avas külastajatele oma väravad 147 talu ja põllumajandustootmist ning kokku tehti nendesse ligi 45 000 külastust.


Allikas: Maaeluministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.