Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2016-07-18 22:36:19)


Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 143 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas kaheksa avaliku korra rasket rikkumist, 60 varavastast kuritegu, sealhulgas kolm röövimist, 51 vargust (kuus eluruumidest ja kuus sõidukitest) ning üks sõidukivargus ja omavoliline kasutamine. Registreeriti 12 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai vigastada 16 inimest. Tabati 59 alkohol- ja kaks narkojoobes juhti. Registreeriti 761 väärtegu. Möödunud nädalal registreeriti kuus euro võltsimisega seotud kuritegu.

Piiril väljastati seitse sisenemiskeeldu ning Eestist saadeti välja viis inimest. Avastati viis viisaeeskirja rikkumist ja neli piirirežiimi rikkumist.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Avaliku korra rasked rikkumised

16. juulil teatati, et Lauluväljakul lõi 44-aastane mees 40-aastast meest ning põhjustas talle tervisekahjustusi. Politsei pidas võimaliku lööja kinni.

17. juulil teatati, et Mustamäel E. Vilde teel asuva kortermaja ees ründasid kaks tundmatut meest 41-aastast meest ning tekitasid talle tervisekahjustusi. Kiirabi toimetas mehe haiglasse.

17. juulil teatati, et Vabaduse väljakul löödi 34-aastast meest. Politseile on teo võimalik toimepanija teada.

Kehalised väärkohtlemised

15. juulil teatati, et Kesklinnas Sadama tänaval sõitis velotakso otsa 62-aastasele naisele ning põhjustas talle tervisekahjustusi.

16. juulil teatati, et Põhja-Tallinnas Sitsi tänaval asuvas korteris lõi 42-aastane mees 51-aastast naist ning tervisekahjustusi. Politsei pidas mehe kinni.

16. juulil teatati, et Põhja-Tallinnas Suur-Patarei tänaval asuvas korteris lõi 46-aastane mees 19- ja 44-aastast naist ning tekitas neile tervisekahjustusi. Politsei pidas mehe kinni.

17. juulil teatati, et Kopli tänava korteris löödi peretüli käigus 41-aastast naist. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 47-aastase mehe.

17. juulil teatati, et Lasnamäel Peterburi teel asuvas baaris tõugati 34-aastast naist ning põhjustati talle tervisekahjustusi.

17. juulil teatati, et Nõmmel Turu platsil rünnati 38-aastast meest ning põhjustati talle tervisekahjustusi. Politseinikud pidasid kolm noormeest kinni.

Röövimised

16. juulil teatati, et Põhja-Tallinnas Kopli tänaval asuva baari juures löödi 40-aastast meest ning rööviti tema rahakott ning prillid. Röövimisega tekitatud kahju on väljaselgitamisele.

17. juulil teatati, et Harju tänava klubi ees löödi avaldajat pähe ning võeti seejärel ära tema mobiiltelefon, püksirihm ning jope, mille taskus olid päikeseprillid. Esialgne kahju on 1950 eurot.

17. juulil teatati, et Kesklinnas ründasid kaks meest 24-aastast meest ning röövisid temalt tahvelarvuti, nutitelefoni, päikeseprillid ja rahakoti. Esialgne röövimisega tekitatud kahju on 450 eurot.

Vargused

15. juulil teatati, et Ehte tänava eramust varastati sularaha, ehteid ning seif. Esialgne kahju on 1390 eurot.

15. juulil teatati, et A.H. Tammsaare tänaval pargitud sõiduautolt varastati küljepeeglid. Esialgne kahju on 1000 eurot.

15. juulil teatati, et Telliskivi tänava asutusest varastati alkoholi ja tööriistu. Esialgne kahju on 1000 eurot.

16. juulil teatati, et Kesklinnas Kreutzwaldi tänaval seisnud sõiduautost varastati erinevaid esemeid. Esialgne kahju on 3120 eurot.

Harjumaa

Avaliku korra raske rikkumine

16. juulil teatati, et Harku vallas Viti külas toimus konflikt 59- ja 76-aastase mehe vahel. Tüli käigus tekitati nooremale mehele tervisekahjustusi ning ta viidi haiglasse.

Kehalised väärkohtlemised

16. juulil teatati, et Anija vallas Lilli külas asuvas korteris toimunud ühise alkoholi tarvitamise käigus lõi 42-aastane mees 45-aastast naist ning tekitas talle tervisekahjustusi. Politsei pidas mehe kinni.

16. juulil teatati, et Maardus Nurga tänaval asuvas korteris ründas alkoholi tarvitanud 58-aastane mees 63-aastast naist ning tekitas talle tervisekahjustusi. Politsei pidas mehe kinni.

17. juulil teatati, et Rae vallas Järveküla külas Niidu tee talus eramus lõid avaldajale külla tulnud tuttavad avaldajat, 37-aastast meest.

Vargused

15. juulil teatati, et Kehra linnas Kose maanteel varastati avaldajalt mobiiltelefon. Kahju on 390 eurot.

17. juulil teatati, et Viimsi keskuse parklast varastati lukustatud jalgratas. Kahju on 490 eurot.

Juhtumid piiril

16. juuli õhtul saabus Moskvast Tallinna lennujaama India kodanik, kelle puudusid reisi eesmärki ja tingimusi õigustavad dokumendid. Mehele koostati sisenemiskeeld ning ta viisa tunnistati kehtetuks. Ta lahkus 17. juuli ennelõunal lennuga Moskvasse.

17. juuli hommikul saabus Moskvast Tallinna lennujaama Armeenia kodanik, kelle viisa oli aegunud. Mehele koostati sisenemiskeeld ning kell 20.40 lahkus ta lennuga Moskvasse.

LÕUNA PREFEKTUUR

Tartumaa

Avaliku korra raske rikkumine

15. juulil kella 22 paiku sai politsei väljakutse Tartus Riia tänavale kaupluse juurde, kus löödi 18-aastast noormeest.

16. juulil kella 00.50 paiku sai politsei väljakutse Tartus Võru tänavale pubi juurde, kus esialgsetel andmetel lõi 20-aastane naine 55-aastasele naisele rusikaga näkku. Konflikti sekkus turvamees, kes lahutas tüli osapooled ning andis nad üle politseile.

17. juulil kella 5 paiku varahommikul sai politsei väljakutse Tartus Võru tänaval toitlustuskoha juurde, kus esialgsetel andmetel lõi 25-aastane mees 23-aastast meest, kes sai viga. Politsei viis alkoholi tarvitanud 25-aastase mehe esialgu kainenema.

Kehaline väärkohtlemine

17. juuli õhtul tekkis Rannu vallas konflikt 35-aastase naise ja 36-aastase mehe vahel. Rüselusse sekkus 52-aastane mees, kes sai viga. Lisaks sai viga samas olnud 57-aastane naine. Politsei selgitas, et tülitsenud naine ja mees mõlemad olid alkoholi tarvitanud. Agressiivse 36-aastase mehe viis politsei esialgu kainenema.

Muu juhtum

16. juulil kella 1.50 paiku sai politsei väljakutse Tartus Võru tänavale ööklubi juurde, kus löödi 36-aastast meest. Kannatanule anti haiglas esmaabi. Juhtunu üksikasjad on selgitamisel.

16. juuli öösel kella 3.30 paiku sai politsei väljakutse Tartus Küüni tänaval ööklubi juurde, kus esialgsetel andmetel lõi 40-aastane mees 24-aastast meest, kes sai viga. Vahejuhtumisse sekkus turvatöötaja, kes lahutas kakluse ning kutsus politsei.

Vargus

16. juuli õhtul varastati Elvas Pargi tänaval 24-aastase naise kotist mobiiltelefon Samsung Galaxy. Kahju on 399 eurot.

17. juulil avastas üks 27-aastane mees Tartus, et tema pangakontolt on tema teadmata välja võetud 480 eurot.

Viljandimaa

Vargus

15. juulil pöördus politseisse 51-aastane mees, kes avastas, et tema pangakontolt on poole nädala vältel, mitmel korral ja erinevatest kohtadest välja võetud 350 eurot.

Võrumaa

Muu juhtum

Ööl vastu 15. juulit kella 00.30 paiku sai politsei väljakutse Urvaste valla Kuldre külla, kus 55-aastane mees lõi 16-aastast noormeest. Noormees viidi haiglasse, kus ta vaatamata meedikute püüdlustele kahjuks suri. Politsei kuulas 55-aastase mehe kuriteos kahtlustatavana üle.

Juhtumid piiril

15. juulil kella 22.25 ajal kontrollisid piirivalvurid Luhamaa maanteepiiripunktis Eestist väljuval suunal maasturit Mercedes Benz, mida juhtis Venemaa Föderatsiooni kodanik. Sõidukist avastati kiirusmõõteseadet avastav või selle tööd häiriv seade. Mehele koostati väärteoprotokoll, seade võeti ära ning isik lahkus Venemaa Föderatsiooni.

16. juulil kella 19.55 ajal avastasid Mehikoorma piirivalvurid Peipsil piiririkkumise, kus üks alus oli sõitnud piirirežiimi alasse. Ka ei olnud järvele minek nõuetekohaselt registreeritud. Piirivalvurid pidasid väikelaeva Honwave kinni, sel oli kolm inimest. Kiirmenetluses määrati rahatrahv 60 eurot riigipiiriseaduse rikkumise eest.

17. juulil kella 10.45 ajal kontrollisid Varnja piirivalvurid Peipsi järvel kummipaati ning selgitasid, et pardal olnud kaks Läti kodanikku ei ole järvele väljumist registreerinud. Kaldast kaugemale kui kilomeeter minnes, tuleb järvele minek ja sealt tagasitulek registreerida. Mugavaim on seda teha vahetult telefonitsi läbi rakenduse www.piiriveekogu.ee. Meestele määrati rahatrahvid.

IDA PREFEKTUUR

Ida-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised

16. juulil löödi Narvas Partisani tänaval 57-aastast meest. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 40-aastase mehe.

16. juulil tungiti Narvas Tallinna maanteel kallale 38-aastasele mehele.

17. juulil teatati politseile, et Narvas Jõe tänaval lasti 30-aastasele mehele pipragaasi näkku.

17. juulil löödi Narvas Puškini tänava korteris tekkinud peretüli käigus 41-aastast naist. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 39-aastase mehe.

17. juulil löödi Narvas Mõisa tänava korteris 63-aastast naist. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 59-aastase mehe.

17. juulil tungiti Narvas Tiimanni tänava korteris kallale 44-aastasele naisele. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 27-aastase mehe.

Vargus

17. juulil teatati politseile, et Kohtla-Järvel Estonia puiesteel murti sisse kortermaja keldriboksi ja varastati kaks jalgratast ning tõukeratas. Kahju on 255 eurot.

Juhtumid piiril

15. juulil saabus Narva-1 piiripunkti riiki sisenevale suunale 1974. aastal sündinud Vene Föderatsiooni kodanik, kelle kontrollimisel selgus, et tal puuduvad vajalikud dokumendid, mis õigustaksid riiki sisenemist. Isik suunati tagasi Vene Föderatsiooni.

16. juulil saabus Narva-1 piiripunkti riiki sisenevale suunale 1977. aastal sündinud Vene Föderatsiooni kodanik, kelle dokumentide kontrollimisel selgus, et tema viisa ei ole kehtima hakanud. Isik suunati tagasi Vene Föderatsiooni.

17. juulil saabus Narva-1 piiripunkti riiki sisenevale suunale 1997. aastal sündinud Vene Föderatsiooni kodanik, kelle reisi eesmärgid olid ebaselged. Isik suunati tagasi Vene Föderatsiooni.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Läänemaa

Vargus

15. juulil kella 15 paiku avastati, et Nõva vallas, Nõva külas on asutuse territooriumilt varastatud mobiiltelefone ja akupank. Kahju suurus on selgitamisel.

Pärnumaa

Avaliku korra raske rikkumine

17. juulil kell 14.30 löödi Pärnus Pühavaimu tänaval sõiduautos 27-aastast naist. Kahtlustatavana peeti kinni 35-aastane mees.

Vargus

15. juulil kell 2.14 üritati avada Sindis Jaama tänaval asuvat sularahaautomaati, kuid tegu jäi lõpule viimata, kuna häiresüsteem käivitus.

Raplamaa

Vargus

17. juulil kella 19 paiku avastati, et Kohila vallas Aespa alevikus Kirsi tänaval on hoovist varastatud neli sõiduauto velge suverehvidega. Esialgne kahju on 400 eurot.

Otsingu ja päästesündmus

17. juulil kell 16.20 said merepäästjad teate, et Westmeri sadamast Vormsi saare suunas väljunud mootorpaadi mootor seiskus ja enam ei käivitunud ning inimene oli merehätta sattunud. Merepäästjad reageerisid kohe ning kell 16.32 alustati mootorpaadi pukseerimist. Haapsalu kordoni kai äärde jõuti kell 16.50. Mootorpaadis viibinud inimene meditsiinilist abi ei vajanud.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti 18.07.2016 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.