Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kadrioru lossi- ja pargiansambel tähistab 298. sünnipäeva (2016-07-13 00:10:01)


22. juulil tähistab Kadrioru lossi- ja pargiansambel oma 298. sünnipäeva nii suurtele kui väikestele mõeldud mitmekülgse meeleoluka programmiga.

Kadrioru sünnipäevapidustusi korraldavad juba 16. korda selles piirkonnas asuvad kultuuriasutused: Kadrioru park ja Kadrioru kunstimuuseum, kellega on liitunud ka Mikkeli muuseum, Peeter I majamuuseum, Vilde muuseum ja Kadrioru lastemuuseum Miiamilla.

Pargis ja muuseumideks saanud lossiansambli ajaloolistes hoonetes saavad nii täiskasvanud kui lapsed tegutseda alates kella 11 hommikul. Ootamas on mängulised ülesanded, loengud, etendused, temaatilised jalutuskäigud pargis. Näha saab tsirkust, tantsuetendust, tuju hoiab üleval ka legendaarne ansambel Rock Hotel. Kadrioru kunstimuuseumis ehk lossis ja selle ümber viiakse läbi traditsioonilised Lossiaiamängud. Päeva lõpetuseks toimub pidulik sünnipäevakontsert Kadrioru lossi peasaalis.

Täpsema kava Kadrioru lossi- ja pargiansambli sünnipäeval KADRIORG 298 toimuvast leiate siit.

Kadrioru sünnipäevaks peetakse 22. juulit 1718, kui siia Tallinna lahe äärde saabusid Vene tsaar Peeter I ja Roomast kutsutud itaalia arhitekt Nicola Michetti, ning määrasid tulevase lossi ja pargi asukoha. Ansambel nimetati valitseja abikaasa Katariina I auks Kadrioruks (sks Catharinenthal). Kadriorg on olnud läbi aegade Tallinna kroonijuveel. Pidulikku ja uhket Rooma baroki stiilis keisrilossi ümbritses Versailles’ eeskujul rajatud purskkaevude, hekkide ja lilleparteritega regulaaraed, mis on olnud nii valitsejate kui ka kõikide Tallinna elanike lemmik puhkekoht läbi sajandite. Tänapäeval pakuvad park ja selles asuvad arvukad muuseumid mitmekülgset kultuurset meelelahutust igas vanuses inimestele. Kahe aasta pärast, 2018. aastal tähistatakse Kadrioru 300. juubelit, mille ettevalmistused juba käivad. Juubeliga seotud sündmusi ja tegemisi saab toetada juba täna, annetades Eesti Rahvuskultuurifondi Kadrioru Fondi.

Allikas: Tallinn.ee


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.