Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kalda: Seakatkuoht farmidele järjest suureneb (2016-06-30 11:02:42)


Seakatkuoht Baltimaade ja Poola farmidele järjest suureneb. Eelmise nädala lõpus tuvastati Poolas pärast aastapikkust vaheaega esimene kodusigade taudijuhtum, eile diagnoositi taud Leedus Vilniuse maakonnas asuvas kodufarmis.

Veterinaar- ja Toiduameti peadirektori asetäitja Olev Kalda sõnul suureneb oht uuteks puhanguteks ka Eestis. "Poola ja Leedu juhtumid on väga selgeks hoiatuseks, et taudiohu kõrghooaeg on käes. Panen veelkord seakasvatajatele südamele, et oma loomade kaitsmiseks tuleb farmis järgida kõiki bioohutusnõudeid. Sigade pidamine peab toimuma suletud territooriumil, kus kogu inimeste, loomade ja transpordi liikumine on range kontrolli all."

Kalda rõhutab, et seakatku leviku tõkestamisele saavad aidata kaasa ka metsas matkajad ja marjulised. "Selleks tuleb kõikidest surnud metssigadest maakonna veterinaarkeskusele teada anda. Surnud metssea asukoht tuleb määrata võimalikult täpselt, ise ei tohi metsseakorjust puutuda. Pärast looduses ja metsas viibimist tuleb kindlasti puhastada oma riided ja jalanõud," rõhutas Kalda.

Inimestele sigade Aafrika katk ohtu ei kujuta, kuid võib põhjustada ulatuslikku majanduslikku kahju nii seakasvatussektorile kui jahimajandusele. Sigade Aafrika katku puudutav teave on koondatud veebilehele www.seakatk.ee , kust leiab ka maakondlike veterinaarkeskuste kontaktid.

Allikas: Veterinaar- ja Toiduameti 30.06.2016 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.