Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartu linna päeval pakutakse põnevaid muusikaelamusi ja tänatakse tublisid tartlasi (2016-06-29 00:25:07)

29. juunil tähistatakse Tartu linna päeva, mille keskmes on ooper ja põnevad muusikakooslused. Linna päeval tänatakse ka kuldpulmapaare, kaunite kodude loojaid ja tublisid tartlasi ning mälestatakse suurmehi.


Linna päev algab varakult, kui kell 7.45 ja 8.45 tervitab südalinnas tööleruttajaid lodjale Jõmmu kogunenud Vanemuise kvintett, kes juhatab muusikat täis päeva sisse. Nagu tavaks, pakub Tartu linnapea tartlastele hommikukohvi kell 10 Shakespeare`i kohviku terrassil.

Linna päeval on tavaks tänada ka tublisid tartlasi ja mälestada siinseid suurmehi. Kell 12 tänatakse raekojas kauneimate kodude omanikke ja antakse üle Tartu medalid, kell 14 avatakse kunagise Tartu linnapea Karl Luige monument Vanemuise pargis, kell 15 kinnitatakse malesuurmeister Paul Kerese kunagisele elumajale Kastani 17 mälestustahvel ning kell 16 tänatakse Salemi kirikus kuldseid pulmapaare.

Seekordne linna päev on keskendunud ooperile ja seab kokku muusikud, kes tavaliselt ei kohtu ning soovib seeläbi läbi tartlaste varasemat kuulamiskogemust pisut ehmatada.

"Ooperisümbioosidena" sündivatel kontsertidel musitseerib Maria Listra koos Tiit Kikase ja Kadri Kipper koos Jarek Kasariga, Curly Strings annab kontserdi koos Rasmus Kulli ja Simo Breedega ning Estonian Voices koos Tartu Ülikooli sümfooniaorkestri keelpillikvartetiga.

Kell 12 esinevad ooperisolistid Karmen Puis, Valentina Kremen, Tamar Nugis ja Märt Jakobson Jaani kirikus kontserdiga "Puhas klassika". Linna päeva lõpetab galakontsert - suvisel raekoja platsil kohtuvad viimaseks suureks sümbioosiks solistid, Tartu Ülikooli sümfooniaorkester, dirigent Lauri Sirp ning armastatud aariad. Õhtusel galal astuvad veel kord üles ka päeva jooksul koos ooperisolistidega musitseerinud interpreedid ja koosseisud.

Tartu linna päeval oodatakse teiste seas Tartusse külla ooperi- ja muusikasõpru Tiit Madet, Aleksei Turovskit ja Itaalia suursaadikut Marco Clementet. Väljuvad ooperilodjad ning vanalinnas tegutseb Elleri muusikakooli õpilastega mehitatud "Pianistide rõdu", kus annab klaverikontserdi ka Johan Randvere. Samuti löövad ooperisolistid kaasa programmi läbiviijatena. Näiteks toimub Shakespeare`i kohvikus Jaan Willem Sibula mälumäng. Seal samas tutvustab ta ka koos Merle Jalakaga ooperit muusikatunnis "Appi, ooper!?", mis sobib kuulamiseks kogu perele.

Linna päeva kunstiline juht on Vanemuise teatri ooperisolist Reigo Tamm. Kõik 29. juuni kontserdid ja üritused (v.a ooperilodi) on tasuta. Linna päeva kava: http://www.tartulinnapaev.ee



Allikas: Tartu Linnavalitsuse pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.