Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Jaanipühad tõid politseile palju alkoholiga seotud väljakutseid (2016-06-27 13:55:28)


Pikad jaanipühad olid tänavu politseile töised ja tõid endaga kaasa rohkelt väljakutseid. Enamus juhtumeid olid seotud liigse alkoholi tarvitamise, kakluste, avaliku korra rikkumiste või joobes juhtimisega.

Põhja prefektuuri operatiivjuht Ivo Utsar sõnul jagus jaanipühadega seotud väljakutseid nii linnadesse kui ka maapiirkondadesse. "Pikad jaanipühad tõid endaga kaasa palju juhtumeid, kus joobes inimesed lahendasid omavahelisi probleeme rusikatega või rikkusid avalikku korda. Just teated purjus inimestest olidki enamuses laekunud kõnedest," ütles Utsar.

Kehalise väärkohtlemise juhtumeid oli nende nelja päeva jooksul üle seitsmekümne. "Peol teiste ründamist või kodus elukaaslase löömisel ei ole mingit õigustust. Kahjuks leidsid aset ka kaks tapmist, millest üks pandi alkoholijoobes toime."

Lisaks kõrvaldasid korrakaitsjad liiklusest üle 200 joobes juhi, sealhulgas kaks bussijuhti, mitmeid rollerijuhte ning pea poolsada kriminaalses või narkojoobes roolikeerajat. "Iga sõidukijuht, kes istus rooli alkoholi tarvitanuna, võttis mõtlematu riski ja seadis ohtu teiste inimeste elud. Politsei oli selliste sõitjate osas karmikäeline ja resoluutne," sõnas Utsar. Operatiivjuhi sõnul määras kohus kaheksale rikkujale aresti ning mitmed ootavad veel kohtuniku otsust.

Pikkade pühade ajal juhtus 24 kannatanutega liiklusõnnetus. Neis sai surma üks ning vigastada 26 inimest. Alkoholi tarvitanud juhid põhjustasid kokku neli liiklusõnnetust.

Jaanipühade ajal keskendus politsei liikluse rahustamisele ning üritustel, jaanituledel ja tänavatel avaliku korra tagamisele. Korrakaitsjad kontrollisid üle 300 jaanitule. "Meie eesmärk oli veenduda, et jaanitule ümber on kõigil turvaline olla olenemata lõbusast meeleolust. Peale mitmete vägivallajuhtumite lahendamise tuli politseinikel pidustustelt ligi 50 alkoholi pruukinud alaealist koju vanemate juurde toimetada," lausus Utsar.

"Aitäh neile, kes jaanipühadel olid oma sõpradele ja lähedastele kained autojuhid ning jälgisid, et pidulised ei satuks õnnetusse ega langeks mõne kuriteo ohvriks. Kuigi seekordsed jaanid olid politseinike jaoks töised, siis just tänu eeskujulikele pidutsejatele jäi suurem hulk õnnetusi tulemata," sõnas Utsar.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti 27.06.2016 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.