Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Eesti rahvusparkides algavad noorte looduskaitsjate kursused (2016-06-27 10:54:29)


Keskkonnaamet korraldab 28.-30. juunil kõigis Eestimaa rahvusparkides noore looduskaitsja kursuse Junior Ranger 2016

Kursuse eesmärgiks on suurendada noorte keskkonna- ja loodusteadlikkust ning soodustada noorte looduskaitsjate võrgustiku koostööd nii Eestis kui välismaal.

"Kolme päeva jooksul toimuvad õpperetked loodusesse, mille käigus tutvutakse nii piirkonnale omaste kui ka kaitsealuste taime- ja loomaliikidega, viiakse läbi looduskaitselisi töid ja loomingulisi tegevusi ning saadakse teadmisi kohalikust pärandkultuurist," lausus Maris Sepp, Keskkonnaameti keskkonnahariduse spetsialist.

Lahemaa rahvuspargi noored võtavad ette retke Mohni saarele ja herbariseerivaid taimi. Vilsandi rahvuspargi looduskaitsjad õpivad lähemalt tundma tigusid ja karpe, kaardistavad Harilaiu poolsaarel kasvavat rand-ogaputke ning õpivad hoonete lupjamist. Matsalus toimub kajakiretk Haapsalu Tagalahel, lisaks õpitakse vikatiga niitma ning otsitakse söödavaid taimi. Karula rahvuspargis tegutsejad saavad teadmisi võõrliikidest ning õpivad ka ise tõrjuma verevat lemmaltsa, lisaks saadakse selgeks matkamise põhitõed. Soomaal võetakse ette põhjalik putukakoolitus ning saadakse praktilisi teadmisi ja oskusi leivateost ning mesindusest. Kõigis rahvusparkides lõppeb programm viktoriiniga kursusel õpitu kohta. Täpsema programmiga saab tutvuda Keskkonnaameti kodulehel.

Kokku osaleb kursustel 100 rahvusparkides või nende lähipiirkondades elavat 13-17-aastast loodushuvilist noort, kes on välja valitud õpetajate soovituste ja motivatsioonikirjade alusel.

Eesti on Euroopa Kaitsealade ühenduse Europarc liige, mis ühendab kaitsealasid 35 Euroopa riigis. Europarci föderatsioon korraldab alates 2002. aastast üleeuroopalist noore looduskaitsja kursust, Eestis on kursusi korraldatud alates 2004. aastast.

Kursuste läbiviimist ja Eesti õpilaste osalemist üleeuroopalises laagris toetavad SA Keskkonnainvesteeringute Keskus, OÜ MV Turvas Saaremaalt ning OÜ Palmse Mehhaanikakoda Lääne-Virumaalt.

Lisainfo:

Lahemaa rahvuspark: Krista Kingumets, krista.kingumets@keskkonnaamet.ee, 5562 4391

Vilsandi rahvuspark: Maris Sepp, maris.sepp@keskkonnaamet.ee, 5304 7882

Matsalu rahvuspark: Ave Huugen, ave.huugen@keskkonnaamet.ee, 504 7219

Karula rahvuspark: Helen Kivisild, helen.kivisild@keskkonnaamet.ee, 525 1552

Soomaa rahvuspark: Reet Vaiksalu, reet.vaiksalu@keskkonnaamet.ee, 5308 3344


Allikas: Keskkonnaameti 27.06.2016 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.