Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kuidas kasutada aias ja kodus rohelist seepi? (2016-06-18 08:17:54)


Tuletame meelde vana head Orto puhastus- ja taimekaitsevahendit, mida on ka praegu müügil ja millega on ohutu tõrjuda näiteks lehetäisid, vältida jahukastet.

ROHELINE SEEP
ehk taimeõlist valmistatud kaaliumseep on läbi aegade olnud eestlaste traditsiooniline looduslik puhastus- ja taimekaitsevahend.

Rohelist seepi valmistab ja müüb AS ORTO praegu kahe tootena:

  1. Pastakujuline ROHELINE SEEP e PASTA RS, kindlalt suletavas 700 g plastämbrikeses
  2. VEDEL ROHELINE SEEP e pastast valmistatud koheseks kasutamiseks mõeldud vesilahus mugavamatele tarbijatele 500 ml plastpudelis.

Aianduses kasutada taimede pritsimiseks järgmiselt:

lehetäide tõrjeks lahustada 25-40 g pastat või 150 ml vedelat rohelist seepi 1 l vees

jahukaste vältimiseks lahustada 50 g pastat ja 40 g kaltsineeritud e pesusoodat 10 l vees või 20 ml vedelat rohelist seepi ja 5 g pesusoodat 1 l vees.

Kasutades igasuguseid koduseid taimseid (tubakatolmu, küüslaugu jne) leotisi on soovitatav lisada neile kleepuvuse tõstmiseks 40 g pastat 10 l lahuse kohta või 15 ml vedelat rohelist seepi 1 l lahuse kohta.

 

Pritsimist korrata 2-3 nädala tagant.

 

NB! Pastast RS lahuste valmistamise hõlbustamiseks soovitame seda soojendada ettevaatlikult kuni vedelaks muutumiseni ja lisada segades tuline vesi.

 

Koduses majapidamises sobib kasutada käte, majapidamisesemete, kõigist tekstiilmaterjalidest pesu, põrandate ja muude pestavate pindade ning loomade pesemiseks. Pesemisvahendina on soovitav lahustada 40-50 g pastat või 200 ml vedelat rohelist seepi 10 l vees.

 

Hoida võimalusel temperatuuril +5 kuni +35 °C. Samal ajal külma jäetult tekkiv sade vedelikus ja heledad helbed pastas ei muuda seepi kasutamiskõlbmatuks.

 

Säilimisaeg pastal 2 aastat ja vedelal rohelisel seebil 15 kuud.

Ka pärast säilimisaja möödumist on seep kasutatav, kuid aegamööda muutuvad lõhn ja värvus. Vedel roheline seep muutub aja jooksul vedelamaks, kuid see ei halvenda tema kasutusomadusi.

 

Allikas: Aiandus.ee 2008. aastal ilmunud artikkel


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.