Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Peipsi järvel kalastanud mees jäi kadunuks (2016-06-11 00:07:53)

Laupäeva,
4. juunil leidsid Vasknarva kordoni piirivalvurid Peipsi järvelt üksiku paadi, milles ei olnud ühtegi inimest. Praegu teadaolevalt pidi leitud paadiga järvel kalastama 27-aastane meesterahvas.

Laupäeva pärastlõunal märkasid Alajõe teenistuskoha radarvaatlejad Peipsi järvel umbes üheksa kilomeetri kaugusel kaldast paati, mille kontrollimisel selgus, et see on tühi. Kuna paadi järvele väljumine registreeriti sama päeva hommikul Vasknarva kordonis, said piirivalvurid kiiresti kontakti paadi rentinud seltskonnaga. Nendega vesteldes selgus, et 27-aastane Ilja läks lõuna paiku paadiga kalale ja pole senini naasnud.

Meest otsiti nii veest kui ka maismaalt ning otsingutesse kaasati ka kopter. Paraku ei andnud 7-tunnised otsingud tulemust. Kadunud mehest teavitati ka Venemaa Föderatsiooni piirivalvet.

Tänaseks pole kadunud meesterahvast leitud, kuid otsingud jätkuvad siiani aktiivselt nii vees kui ka maismaal. Koos Vasknarva kordoni ametnikega, püüavad kadunud meest leida ka Mustvee kordoni töötajad ning maismaaotsinguteks kaasati ka ATV.

Mehe paadist kadumise täpsemad asjaolud on veel selgitamisel ning pole teada, kas mees võis olla tarvitanud alkoholi ja millised päästevahendid tema kasutuses olid.

Vasknarva kordoni juht Illar Jõgi paneb inimestele südamele, et veesõidukitega liigeldes tuleb ohutust alati meeles pidada. "Veele minnes tuleb väga kriitiliselt hinnata oma oskusi ja mõelda juba enne paati istumist läbi, kuidas vajadusel abi saada. Mõistlik on alati seljas hoida päästevesti, mis vette kukkumisel inimest pinnal hoiab. Suurema seltskonnaga kalastama minnes tuleks jälgida ka kaaslaste turvalisust, leppida kokku omavahel suhtlemise kontrollajad ning pidada meeles, et ka veesõidukitega liigeldes ei tohi tarbida alkoholi ega keelatud aineid," ütles Jõgi.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.