Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Hollandist pärit lihameister Marco Peerdeman näitab Grillfestil meisterlikku loomarümba tükeldamist (2016-06-11 00:05:59)

Grillfestil tutvustab MTÜ Liivimaa Lihaveis Pärnus Hea Toidu Festivali grillfestil Eesti rohumaadel kasvanud lihaveiste kasutamist toidu valmistamisel, eriti suvisteks grillipidudeks. Eesmärgiks on näidata külastajatele, kuidas väärindada loom ninast sabani. Hollandist pärit lihameister Marco Peerdeman, kes muu hulgas on juhtinud ka tuntud telekoka Jamie Oliveri lihapoodi Inglismaal, näitab loomarümba tükeldamise meistriklassi. Grilli taga on aga noored ja andekad Eesti kokad. Lihameistri noa alla ja seejärel grillraudadele jõuab Metsa Johani talus Andres Sepa käe all kasvanud 2 ja poole aastane noorveis.

"Loom, keda lõikame ja grillime, on kasvanud Metsa Johani talus. Nii rasvast ning suurt looma pole meil ammu olnud. Rääkides looma kasvatanud talunikuga sai selgeks see, et oleme propageerinud ning tõeks pidanud õiget asja - rohumaadel kasvatatud liha on kõrge väärtusega ja maitsev. Kui loomal on hea ning ta kasvab õnnelikult, on seda näha ka lihas. Olen kindel, et nii head liha mujalt ega muud moodi ei saa," ütles Liivimaa Lihaveise juht Airi Külvet.

Rohumaaveise rümbalõikamise esitlused toimuvad Liivimaa Lihaveise telgis täna kell 13 ja 17 ning homme kell 14 ja 17.

Allikas: EPKK pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.