Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tippkoolitaja juhendab maaülikoolis metsloomade meditsiini kursust (2016-05-31 13:10:56)

2.-4. juunini toimub Eesti Maaülikoolis metsloomade meditsiini intensiivkursus loomaarstidele, kursust juhendab Dr Dave McRuer Ameerika Ühendriikidest.

"Metsloomade meditsiini kursus annab vajalikud oskused tegelemaks haigete või vigastatud metsloomadega, kellega loomaarst võib igapäevases veterinaarpraksises kokku puutuda," rääkis Eesti Maaülikooli doktorant Madis Leivits, kes on metsloomade raviga kokku puutunud juba …..aastat. Kursus annab baasteadmised kohalike metsloomade ökoloogiast ja elust looduses, füüsilisest ja keemilisest ohjamisest, diagnostilistest testidest ja protseduuridest, tavapärasematest haigustest ja vigastustest ning nende ravi võimalustest, eutanaasiast, zoonoosidest, metsloomade söötmisest ja pidamisest vangistuses ravi vältel. Kursuse käigus toimuvad mitmed praktikumid, milles kinnistatakse õpitut läbi käelise tegevuse.

Teadmisi ja oskusi tuleb jagama Dr. Dave McRuer Ameerika Ühendriikidest. McRuer töötab igapäevaselt maailma ühes juhtivas metsloomade meditsiini tippkeskuses, kus lisaks metsloomade abistamisele käivad tudengid, loomaarstid jt spetsialistid kogu maailmast õppimas metsloomade tervisega seonduvat. Selle keskuse veterinaarosakonna juhina tuleb tal tegeleda igapäevaselt kliinikus toimuva ravi-, õppe- ja teadustööga. Lisaks on ta ka regionaalse veterinaarkolledži kooseisuväline professor ja metsloomade rehabilitatsiooni katuseorganisatsiooni (NWRA) asepresident - seal on tema koordineerida metsloomade abistamisega seonduvad õppeprogrammid. Kursuse läbiviimist toetab Keskkonnainvesteeringute Keskus.

Lisaks loomaarstidele mõeldud koolitusele esineb McRuer 8. juunil Tallinna loomaaias ametkondadele ja laiemale avalikkusele mõeldud seminaril, kus kä sitletakse kahte suuremat teemavaldkonda - metsloomade abistamise regulatsioonid ja nõuded ning abitus olukorras metsloom: millal ja kuidas. " Esimene teemavaldkond on väga oluline, kuna regulatsioonid ja nõuded peaksid tagama heaolu ja parima tulemuse abistatavale metsloomale kui ka inimesele, kes abistab," ütles Leivits, kelle sõnul sellised regulatsioonid ja nõuded Eestis puuduvad, ent on sektori toimimiseks üliolulised. Teise teemavaldkonnana käsitletakse üldiseid põhimõtteid, millisel juhul on vaja metslooma abistada ja ka kuidas seda teha. "Kindlasti käsitleme ka enamlevinuid juhtumeid läbi näidete ja üritame nii mõnegi "linnalegendi" ümber lükata," lisas Leivits.

Tallinnas toimuvale seminarile on võimalik registreeruda: https://ois.emu.ee/pls/ois/!tere.tulemast?leht=OK.AR.ID&id_ay_toimumine=8703&systeemi_seaded=3,1,12,
1&sessioon=0

Allikas: Eesti Maaülikooli 31.05.2016 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.