Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2016-05-30 16:26:42)


Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 150 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 1 tapmine, 7 avaliku korra rasket rikkumist ning 68 varavastast kuritegu, sealhulgas 61 vargust (7 eluruumidest ja 5 sõidukitest) ning 4 sõidukivargust või omavolilist kasutamist. Registreeriti 14 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai vigastada 19 inimest. Inimvigastustega liiklusõnnetusi joobes juhtide süül toimus 2.Tabati 49 alkoholijoobes ja 1 narkojoobes sõidukijuht. Väärtegusid registreeriti 562. Möödunud nädala jooksul registreeriti 2 euro võltsimisega seotud kuritegu. Piirilt väljastati 10 sisenemiskeeldu ning Eestist saadeti välja 1 isik. Registreeriti 2 riigipiiri ebaseaduslikku ületamist (peeti kinni 8 isikut) ning 1 piirirežiimi ja dokumendikohustuse rikkumine.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Avaliku korra rasked rikkumised

26. mai õhtul teatati politseile pommiähvardusest Kristiine keskusele. Tund aega hiljem teatati politseile, et Tehnika tänaval sihib naine möödasõitvaid autosid relva meenutava esemega. Politseinikud pidasid 46-aastase naise sündmuskohal kinni. Teda on alust kahtlustada nii pommiähvarduse tegemises kui relvamaketiga autode sihtimises. Kohus võttis laupäeval naise prokuratuuri taotlusel vahi alla. Kohtueelses menetluses on muuhulgas vajalik selgitada, kas naine oli nende tegude toimepanemise ajal süüdiv ning kas ta võib vajada psühhiaatrilist ravi.

28. mail teatati, et Mahtra tänaval lõi tundmatu mees 51-aastast meest.

29. mail teatati, et Õismäe teel löödi 60-aastast naist.

29. mail teatati, et Raadiku tänaval löödi 39-aastast meest.

29. mail teatati, et Pae tänaval läksid kaks meest kaklema. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 23-aastase mehe.

Kehalised väärkohtlemised

27. mail teatati, et Ravi tänava korteris lõi tuttav mees 39-aastast naist.

27. mail teatati, et Liimi tänava lõbustusasutuse ees lõi tundmatu mees 31-aastast meest ja 29-aastast meest.

27. mail teatati, et Angerja tänava korteris löödi peretüli käigus 84-aastast naist. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 53-aastase naise.

28. mail teatati, et Paekaare tänaval läksid kaklema naabrid. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 36-aastase naise.

28. mail teatati, et Linnamäe tee korteris löödi peretüli käigus 26-aastast naist. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 30-aastase mehe.

28. mail teatati, et Maleva tänaval löödi 24-aastast meest. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 18-aastase mehe.

28. mail teatati, et Tondi tänava sotsiaalmajas löödi 47-aastast naist. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 33-aastase mehe.

29. mail teatati, et Raadiku tänaval rünnati 35-aastast meest.

29. mail teatati, et Väike-Ameerika kortermajas löödi 72-aastast meest.

29. mail teatati, et Paldiski maantee korteris löödi peretüli käigus 56-aastast naist. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 36-aastase mehe.

Vargused

27. mail teatati, et Estonia puiestee toitlustusasutusest varastati avaldaja jope taskust rahakott sularaha ja dokumentidega. Kahju on 1610 eurot.

27. mail teatati, et Narva maantee bürooruumist varastati sülearvuti, lauatelefon ja kohvimasin. Kahju on 2025 eurot.

28. mail teatati, et Luite tänava eramusse murti aknaklaasi lõhkumise teel sisse ja varastati parketti. Kahju on 1530 eurot.

29. mail teatati, et Sõpruse puiesteel pargitud sõiduautolt varastati tagavararatas. Kahju on 1000 eurot.

Harjumaa

Avaliku korra raske rikkumine

29. mail teatati, et Viimsi vallas Muuga külas Tammeküla teel viskas mees kiviga 27-aastase naise pihta. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 47-aastase mehe.

Kehaline väärkohtlemine

27. mail teatati, et Kiiu alevikus Torni tänava korteris löödi peretüli käigus 56-aastast naist. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 45-aastase mehe.

Vargused

27. mail teatati, et avaldaja võttis Tallinn-pärnu maanteel peale tundmatu naisterahva, kes varastas avaldaja auto tagaistmelt mobiiltelefoni. Kahju on 820 eurot.

27. mail teatati, et Viimsi vallas Kikerpuu teel murti sisse ehitussoojakusse ja varastati tööriistu. Kahju on 3250 eurot.

27. mail teatati, et Maardu linnas Pirnipuu puiesteel murti sisse garaaži ja varastati ehitustööriistu. Kahju on 2000 eurot.

27. mail teatati, et Harku vallas Vääna külas murti sisse töökotta ja varastati tööriistu. Kahju on 2470 eurot.

28. mail teatati, et Kaberneeme külas Liiva tee ehitusjärgsesse hoonesse murti sisse ja varastati tööriistu. Kahju on 8405 eurot.

29. mail teatati, et Maardu linnas Keemikute tänaval murti sisse lillekioskisse ja varastati lilli. Kahju on 690 eurot.

29. mail teatati, et Jõelähtme vallas Kaberneeme külas varastati kuurist paadimootorid. Kahju on 1400 eurot.

Juhtumid piiril

27. mail saabus Tallinna piiripunkti lennureisiga Moskvast 1990. aastal sündinud Kambodža Kuningriigi kodanik, kes oli kutsutud Eestisse õppima, kuid soovis koheselt edasi suunduda Leedu Vabariiki. Mehel puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi. Talle koostati piiril väljastatud sisenemiskeeld ning tema viisa tunnistati kehtetuks. Ta lahkus lennureisiga tagasi Moskvasse.

28. mail kontrollis Tallinna kordoni toimkond Tallinnas Vana-Posti tänaval 1994. aastal sündinud Eesti Vabariigi kodanikku. Mees omas ebaseaduslikult väikeses koguses narkootilist või psühhotroopset ainet, mistõttu koostati talle väärteoprotokoll.

29. mail tõkestati Paldiski piiripunktis Eestisse sisenemine kolmel India Vabariigi kodanikul, kahel 1987. aastal sündinud naisel ja 2013. aastal sündinud mehel. Isikud saabusid Paldiski Lõunasadamasse kaubalaeva reisijatena ja neil puudusid kehtivad viisad või elamisload Eesti Vabariiki sisenemiseks. Seetõttu koostati neile piiril väljastatud sisenemiskeelud ja nad saadeti tagasi laevale. Nad lahkuvad Eestist sama laevaga eeldatavalt 30.mail.

29. mail lahkus Tallinna lennujaamast lennuga Frankfurti 1959. aastal sündinud Saksamaa Liitvabariigi kodanik. Mees käis Eestis laskevõistlustel ja lennule registreerudes selgus, et tal on relv ja laskemoon ühes suures lennuki pagasiruumi minevas pagasis. Lennule minnes peavad need olema kahes eraldi lukustatud pagasis. Kuna mees soovis laskemoonast loobuda, koostati talle piiripunktis laskemoona üleandmise-vastuvõtmise akt.

29. mail soovis Tallinna lennujaamast lennuga Kopenhaagenisse lennata Taani Kuningriigi kodanik, käis Eestis laskevõistlustel ja lennule registreerudes selgus, et tal on relv ja laskemoon ühes suures lennuki pagasiruumi minevas pagasis. Lennule minnes peavad need olema kahes eraldi lukustatud pagasis. Ta soovis laskemoonast loobuda, seega koostati talle piiripunktis laskemoona üleandmise-vastuvõtmise akt. Naine lennule ei jõudnud ja seetõttu ostis ta pileti järgmisele lennule.

LÕUNA PREFEKTUUR

Tartumaa

Vargused

28. mail sai politsei teate, et Tartus Anne tänaval murti sisse kioskisse ja esialgsel vaatlusel varastati vähemalt kaheksa plokki sigarette. Täpne varastatud kaupade nimekiri ja lõhkumise ning vargusega tekitatud kahju on selgitamisel.

28. mail teatati politseile, et Tartus Rüütli tänaval varastati pingile jäetud pintsaku taskust mobiiltelefon Blackberry ja rahakott koos dokumentidega. Kahju on 700 eurot.

27. mail sai politsei teate, et Tartus Lubja tänaval varastati trepilt 23-aastasele naisele kuuluv mobiiltelefon Samsung. Kahju on 600 eurot.

Viljandimaa

Tapmine

28. mail sai politsei teate, et Kõo vallas Kõo külas lõi 17-aastane tüdruk tuttavat 22-aastast meest noaga. Mehe elu meedikutel päästa ei õnnestunud ja ta suri saadud vigastustesse. Politsei pidas tüdruku kahtlustatavana kinni.

Juhtumid piiril

27. mail saabus Koidula piiripunkti riiki sisenevale suunale erinevatel aegadel kolm veokit, mille kontrollimisel avastati, et neil esineb mitmeid ohtlikke rikkeid ja puudusi, samuti esines vigu veokite haagistel. Autorong suunati tagasi Venemaa Föderatsiooni.

27. mail saabus Koidula piiripunkti 48-aastane Valgevene kodanik, kelle kontrollimisel selgus, et tema viisa on aegunud. Naine suunati tagasi Venemaa Föderatsioooni.

28. mail saabus Luhamaa piiripunkti mitmeid veokeid, mille sõidumeerik ei olnud töökorras või oli see nõuetekohaselt plommimata. Veokite juhtidele määrati rahatrahv.

29. mail saabus Luhamaa piiripunti riiki sisenevale suunale sõiduauto Mercedes-Benz, mida juhtis 30-aastane mees. Kontrollimisel avastasid piirivalvurid sõidukist kiirusemõõteseadet avastava või selle tööd häirida võimaldava seadme. Seade võeti ära ja mehel lubati koos sõidukiga riiki siseneda

30. mail saabus Luhamaa piiripunkti riigist väljuvale suunale sõiduauto BMW, mida juhtis 43-aastane mees. Sõiduki kontrollimisel avastasid piirivalvurid, et selle tehasetähis on manipuleerimistunnustega. Süiduk paigutati täiendavaks kontrolliks piiripunkti territooriumile ja mees lahkus jalgsi Venemaa Föderatsiooni.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Vargus

28. mail teatati politseile, et Rakveres Karja tänaval murti sisse eramajja ja varastati riideid, spordijalatsid ning pikendusjuhe koos telefonilaadijaga. Kahju on selgitamisel.

Ida-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised

27. mail tungiti Jõhvis Puru tee korteris kallale 51-aastasele naisele. Politseile on teo võimalik toimepanija teada.

28. mail rünnati Kohtla-Järvel Maleva tänava korteris 38-aastast meest.

28. mail löödi Sillamäel Rahu tänaval 28-aastast meest.

28. mail tungiti Narvas Vahtra tänava korteris kallale 34-aastasele naisele. Politseile on teo võimalik toimepanija teada.

29. mail tungiti Narvas Lahe tänaval tekkinud peretüli käigus kallale 23-aastasele naisele. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 23-aastase mehe.

29. mail löödi Iisaku vallas Jõuga külas 34-aastast naist. Politseile on teo võimalik toimepanija teada.

29. mail löödi Sillamäel Gagarini tänava korteris tekkinud peretüli käigus 57-aastast naist. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 59-aastase mehe.

Vargused

26. mail varastati Kohtla-Järvel Lõuna tänava garaažist 500 liitrit diiselkütust ja tööriistu. Kahju on 2000 eurot.

27. mail teatati politseile, et Kohtla-Järvel Puru teel asuvast korterist varastati fotoaparaat Canon. Kahju on 516 eurot.

27. mail varastati Narvas Tallinna maantee korterist arvuti ja monitor. Kahju on 216 eurot.

27. mail teatati, et Kohtla-Järvel Järveküla teel varastati firma territooriumilt 38 raudteerööbaste kinnitust, 138 polti ja mutrit. Kahju on 844 eurot.

27. mail teatati, et Narvas Pähklimäe tänaval parkinud sõiduautost varastati aku, tööriistad ja sularaha. Kahju on 355 eurot.

28. mail varastati Kohtla-Järvel Kalevi tänaval asuvast kauplusest alkohoolseid jooke. Kahju on 21 eurot. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 19-aastase mehe.

29. mail teatati, et Jõhvis Narva maanteel parkinud sõidukist varastati nivelliiri. Kahju on 1700 eurot.

29. mail varastati Kohtla-Järvel Mõisa teel sularaha. Kahju on 210 eurot.

29. mail teatati, et Narvas Rahu tänaval varastati sõiduauto Peugeot registreerimismärgiga 762 BLN. Kahju on selgitamisel.

Juhtumid piiril

27. mail saabus Narva-1 piiripunkti riiki sisenevale suunale 1950. aastal sündinud Vene Föderatsiooni kodanik, kelle dokumentide kontrollimisel selgus, et tema viisa ei ole veel kehtima hakanud. Isik suunati tagasi Vene Föderatsiooni.

27. mail avastasid Narva kordoni piirivalvurid Narva veehoidlast neli nõuetekohaselt tähistamata nakkevõrku ja ühe mõrra. Võrkudes olnud kalad lasti tagasi vette ja püügivahendid toimetati kuni Keskkonnainspektsioonile üle andmiseni Narva kordonisse.

28. mail avastasid Narva kordoni piirivalvurid Narva veehoidlast kuus nõuetekohaselt tähistamata nakkevõrku ja kaks mõrda. Võrkudes olnud kalad lasti tagasi vette ja püügivahendid toimetati kuni Keskkonnainspektsioonile üle andmiseni Narva kordonisse.

28. mail avastasid Vasknarva kordoni piirivalvurid Jaama jõest kaks nõuetekohaselt tähistamata nakkevõrku. Võrgud toimetati kuni Keskkonnainspektsioonile üle andmiseni Vasknarva kordonisse.

29. mail saabus Narva-1 piiripunkti riiki sisenevale suunale 1981. aastal sündinud Moldova Vabariigi kodanik, kellel puudusalus riiki sisenemiseks. Isik suunati tagasi Vene Föderatsiooni.

29. mail avastasid Narva kordoni piirivalvurid Narva veehoidlast nõuetekohaselt tähistamata nakkevõrgu. Võrk eemaldati püügilt ja toimetati kuni Keskkonnainspektsioonile üle andmiseni Narva kordonisse.

29. mail avastasid Vasknarva kordoni piirivalvurid Jaama jõest kaks nõuetekohaselt tähistamata nakkevõrku. Võrgud eemaldati püügilt ja toimetati kuni Keskkonnainspektsioonile üle andmiseni Vasknarva kordonisse.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Hiiumaa

Avaliku korra raske rikkumine

28. mail kella 2 paiku löödi Kärdlas Lubjaahju tänaval asutuse ruumides 22-aastast meest. Teo arvatav toimepanija on politseile teada.

Otsingu- ja päästejuhtum

28. mail kella kell 12.59 andis merevalvekeskus Kärdla merepäästjatele edasi teate, et Kärdlast 2 kilomeetrit Lehtma poole on juht oma alusega kivi otsa sõitnud. Esialgsetel andmetel viibis vigastatud sõukruviga ja lekkiva aluse pardal viis inimest. Kell 13.12 jõudsid politseinikud abivajajateni ja võtsid kolm merehädas olnud inimest pardale. Teised kaks jätkasid vigastatud algusega liikumist Kärdla sadama suunas ja politseinikud turvasid neid oma alusega. Kell 13.55 jõudsid mõlemad alused Kärdla sadamasse. Õnnetuses keegi viga ei saanud.

Järvamaa

Kehaline väärkohtlemine

25. mail kella 23 paiku löödi Paides Tallinna tänaval majas omavahelise tüli käigus 17-aastast naist. Teo arvatav toimepanija on politseile teada.

Läänemaa

Kehalised väärkohtlemised

27. mail kella 22 paiku löödi Haapsalus Tallinna tänaval korteris omavahelise tüli käigus 30-aastast naist. Teo arvatav toimepanija on politseile teada.

28. mail kella 20 paiku löödi Ridala vallas Paralepa alevikus maja hoovis omavahelise tüli käigus 43-aastast meest. Teo arvatav toimepanija on politseile teada.

Vargus

26. mail kella 15 paiku avastati, et Noarootsi vallas Spithami külas on elumajast varastatud erinevat kodutehnikat. Kahju on 1000 eurot.

Otsingu- ja päästejuhtum

29. mail kell 16.15 anti merevalvekeskusele teada, et Vormsi saare lähedal vajavad abi inimesed, kelle kaatri mootor on rikkis. Inimeste elu otseses ohus ei olnud, kuid kaater triivis madaliku suunas. Sündmusele reageerisid Haapsalu merepäästjad, kes alustasid hädasolijate abistamist. Haapsalust kutsuti appi teine alus, mis vigastatud aluse sadamasse pidi aitama. Kell 18.30 jõudsid abi vajanud inimesed oma alusega Haapsalu Veskiviigi sadamasse.

Pärnumaa

Kehaline väärkohtlemine

29. mail kella 11 paiku löödi Pärnus Haapsalu maanteel maja hoovis 53-aastast naist. Teo arvatav toimepanija on politseile teada.

Vargused

26. mail kella 2 paiku varastati Pärnus Suur-Sepa tänaval meelelahutusasutuse eest tõukeratas ja jalgratas. Kahju on 230 eurot.

Raplamaa

Kehaline väärkohtlemine

28. mail kella 19 paiku löödi Raplas seni tuvastamata kohas 30-aastast meest.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti 30.05.2016 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.