Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Saaremaa kalanduspiirkonda investeeritakse 4,5 miljonit eurot (2016-05-27 07:35:06)


Saaremaa kalanduspiirkonda investeeritakse Euroopa Merendus- ja Kalandusfondi 2014-2020 vahendusel järgmise viie aasta jooksul 4,5 miljonit eurot. Suurima tähelepanu all on investeeringud kalasadamate uuendamisse ning rannakalurite tegevuste mitmekesistamisse.

"Lähiaastatel lõpetame Euroopa Merendus- ja Kalandusfondi toel Saaremaa kalasadamate uuendamise, mille korrastamist alustasime eelmisel rahastamisperioodil," ütles MTÜ Saarte Kalandus tegevjuht Heino Vipp täna Kuressaares toimunud kalandustoetuste infopäeval. "Samuti panustame investeeringutesse, mis aitavad rannakaluritel luua oma põhitegevuse kõrvale muud ettevõtlust, sest püügihooaeg on lühike." Vipp lisas, et oluline osa Saaremaa kalanduspiirkonna investeeringutest suunatakse ka püütud kala töötlemise ja turustamise edendamiseks.

Kokku kavandatakse EMKF 2014-2020 rakenduskava 129,6 miljoni suurusest eelarvest rannapiirkondade arendamiseks 27,7 miljonit eurot, millest Saaremaa kalanduspiirkonna kasutada on 4,5 miljonit eurot.

Saaremaa kalanduspiirkonna strateegia järgi investeeritakse piirkonnale eraldatud vahenditest 30% kalasadamate uuendamisse, 30% rannakalurite tegevuste mitmekesistamisse, 20% kalandustraditsioonide edendamisse, 15% kalandustoodete töötlemisse ja turustamisse ning 5% kudealade taastamisse.

EMKF 2014-2020 rannapiirkondadele suunatud vahendid jagatakse kohalike tegevusgruppide koostatud kalanduspiirkonna arengu strateegiate alusel. Eestis on kokku kaheksa kalanduspiirkonda.

Maaeluministeerium korraldab 25. maist 7. juunini Eesti kaheksas kalanduspiirkonnas infopäevad, kus tutvustatakse Euroopa Merendus- ja Kalandusfondi Eesti rakenduskava rannapiirkondadesse ning kalandussektorisse suunatavaid toetusi.

Infopäevad toimuvad:

· 25. mai - Haapsalu Kultuurikeskus (Posti 3, Haapsalu)

· 26. mai - Kuressaare Kultuurikeskus (Tallinna tn 6, Kuressaare)

· 31. mai - Hotell Strand (A. H. Tammsaare pst 35, Pärnu)

· 1. juuni - Oiu sadam (Võrtsjärve piirkond, Oiu küla, Kolga-Jaani vald)

· 2. juuni - Mustvee kultuurikeskus (Tartu mnt 12, Mustvee)

· 3. juuni - Hotell Wesenbergh (Tallinna 25, Rakvere, Virumaa)

· 6. juuni - Kärdla kultuurikeskus (Rookopli tn 18, Kärdla)

· 7. juuni - Nelijärve Puhkekeskus (Nelijärve 4, Aegviidu vald, Harjumaa)

Infopäevad algavad seitsmes piirkonnas kell 10, Mustvee infopäev algab kell 9.00.

Infopäeval osalemiseks tuleb end eelnevalt registreerida http://goo.gl/2cKrxi.

EMKF 2014-2020 on programm, mis pakub rahalisi vahendeid Euroopa Liidu ühise kalanduspoliitika rakendamiseks. Perioodil 2014-2020 on fondi Eesti rakenduskava eeldatavaks mahuks 129,6 miljonit eurot, millest 100,9 miljonit eurot tuleb EMKF vahenditest ja 28,6 miljonit eurot Eesti riigieelarvest.

Allikas: Maaeluministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.