Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2016-05-23 23:47:27)


Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 126 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas kuus avaliku korra rasket rikkumist, 44 varavastast kuritegu, sealhulgas üks röövimine, 33 vargust (üheksa eluruumidest ja kolm sõidukitest) ning üks sõidukivargus ja omavoliline kasutamine.. Registreeriti 13 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai vigastada 18 inimest. Tabati 69 alkoholi- ja kuus narkojoobes juhti. Registreeriti 806 väärtegu.

Piiril väljastati 12 sisenemiskeeldu ning Eestist saadeti välja üks inimene. Avastati üks riigipiiri ebaseaduslik ületus ning peeti kinni kaks inimest. Avastati neli piirirežiimi ja dokumendikohustuse rikkumist.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Avaliku korra rasked rikkumised

20. mail teatati, et Kristiines Västriku tänaval lõi tundmatu mees 18-aastast meest ning tekitas talle tervisekahjustusi.

20. mail teatati, et Lasnamäel Ümera tänaval ründas 58-aastane naine 45-aastast naist ning põhjustas talle füüsilist valu.

20. mail teatati, et Põhja-Tallinnas Sitsi tänaval lõid kaks meest 28-aastast meest ning tekitasid talle tervisekahjustusi. Politseile on teo võimalikud toimepanijad teada.

21. mail teatati, et Kesklinnas Vene tänaval lõi 31-aastane mees 23-aastase meest ning tekitas talle tervisekahjustusi. Politsei pidas mehe kinni.

22. mail teatati, et Kristiines Mustamäe teel asuva baari ees neli inimest lõid ja viskasid kiviga 54-aastast meest. Politsei pidas kolm inimest kinni.

Röövimine

21. mail teatati, et Lasnamäel Vikerlase tänaval astusid kaks tundmatut meest 44-aastase mehe juurde. Üks meestest lõi kannatanut, võttis tema telefoni. Esialgne röövimisega tekitatud kahju on 200 eurot.

Kehalised väärkohtlemised

20. mail teatati, et Lasnamäel Mahtra tänaval asuvas korteris lõi 58-aastane naine terava esemega 63-aastasele mehele käte piirkond. Kiirabi toimetas kannatanu haiglasse ning politsei pidas naise kinni.

20. mail teatati, et Lasnamäel Raadiku tänaval asuva äri hoones lõi 40-aastane mees 36-aastast meest ning põhjustas talle füüsilist valu. Politsei pidas mehe kinni.

20. mail teatati, et Lasnamäel Ümera tänaval asuvas meelelahutusäris tekitati tervisekahjustusi 34-aastase mehele.

21. mail teatati, et Nõmmel Vabaduse puiesteel toimus tüli naise ja 19-aastase mehe vahel.

21. mail teatati, et Lasnamäel K. Kärberi tänaval asuvas korteris lõi 37-aastane mees 34-aastast naist ning tekitas talle tervisekahjustusi. Politsei pidas mehe kinni.

22. mail teatati, et Kesklinnas Herne tänaval asuvas korteris lõi 53-aastane mees 43-aastast naist ning tekitas talle tervisekahjustusi. Politsei pidas mehe kinni.

Vargused

20. mail teatati, et Kesklinnas Rotermanni tänaval asuvast kinnisest trepikojast varastati spordikott koos tennisevarustusega. Esialgne kahju on 2500 eurot.

21. mail teatati, et Kesklinnas Raua tänaval seisnud sõiduautost varastati sülearvuti. Esialgne kahju on 1000 eurot.

21. mail teatati, et Kesklinnas Maarjamäe tänaval asuvast eramust varastati ehteid, sülearvuti, sularaha jalgratas ja teisi esemeid. Esialgne kahju on väljaselgitamisel.

Harjumaa

Avaliku korra raske rikkumine

22. mail teatati, et Maardus Nurga tänaval asuvas baaris lõi keegi alkoholi tarvitanud 45-aastast meest ning tekitas talle tervisekahjustusi. Kiirabi toimetas mehe haiglasse.

Kehalised väärkohtlemised

20. mail teatati, et Keilas Kruusa tänaval lõi tuttav naine 69-aastast naist ning tekitas talle füüsilist valu.

21. mail teatati, et Saue vallas Alliku külas lõi 37-aastane mees 28-aastase meest ning tekitas talle tervisekahjustusi.

22. mail teatati, et Kernu vallas Kabila külas lõid kaks tundmatut meest ühise alkoholi tarvitamise käigus 31- ja 44-aastast meest. Kiirabi toimetas vanema mehe haiglasse kontrolli.

Vargused

20. mail teatati, et Keilas Tallinna maanteel asuvast kuurist varastati mootorsaag ja jalgratas. Esialgne kahju on 900 eurot.

21. mail teatati, et Viimsi vallas Pringi külas asuvast kuurist varastati ketaslõikurid, perforaator, ketassaag ning teisi esemeid. Esialgne kahju on 800 eurot.

22. mail teatati, et Laagris Pärnu maanteel asuvast ärist varastati vanema mehe seljakott. Esialgne kahju on üle 400 euro.

22. mail teatati, et Tabasalus Ranniku teel seisnud sõiduautost varastati nutitelefon, sularaha, käekott ja teisi esemeid. Esialgne kahju on 1810 eurot.

Juhtum piiril

20. mai õhtul saabus Kiievist Tallinna lennujaama Armeenia kodanik, kellel puudusid reisi eesmärki ja tingimusi õigustavad dokumendid. Mehele väljastati sisenemiskeeld ning tema viisa tunnistati kehtestuks.

LÕUNA PREFEKTUUR

Põlvamaa

Vägivald võimuesindaja ja avalikku korda kaitsva muu isiku suhtes

22. mail sai politsei teate, et Räpina vallas Sillapää külas toimus pidu, kuhu ühel hetkel saabus 25-aastane mees, keda sinna ei soovitud. Seepeale kahjustas mees kahte sõidukit ning kohale saabunud politseipatrull asus isikut minema toimetama. Selle peale muutusid ametnike suhtes omakorda agressiivseks samuti peol viibinud 37-aastane mees ja samaealine naine. Politsei toimetas kõik kolm esialgu kainenema. Politseinikke rünnanud 37-aastane mees on praeguseks kahtlustatavana kinnipeetud.

Valgamaa

Kelmus

20. mail soovisid Valgas Tartu tänava kaupluses turvatöötajad politseile üle anda kaks meest, kes asendasid kaupluses toodete triipkoode selliselt, et ligi 500 eurot maksvatele kaupadele asetati peale triipkood, mis oleks kauba hinnaks andnud 69 eurot. Üks meestest on kahtlustatavana üle kuulatud.

Juhtumid piiril

20. mail saabus Koidula piiripunkti riiki sisenevale suunale 39-aastane mees, kelle kontrollimisel selgus, et tema pass on kehtivuse kaotanud. Isiku pass võeti kontrollimiseks ning väljastati sellekohane tõend. Mehel lubati riiki siseneda.

20. mail saabus Luhamaa piiripunkti riigist väljuvale suunale veok MAZ, mida juhtis 45-aastane mees. Sõiduki kontrollimisel avastasid piirivalvurid, et selle sõidumeerik on nõuetekohaselt plommimata. Veoki juhile määrati rahatrahv ja ta suundus edasi Venemaa Föderatsiooni.

20. mail saabus Koidula piiripunkti riiki sisenevale suunale veok International, mida juhtis 47-aastane mees. Kontrollimisel avastati, et veokil esineb mitmeid puudusi ja selle riiki sisenemine tõkestati.

21. mail saabus Luhamaa piiripunkti riigist väljuvale suunale sõiduauto Lexus, mida juhtis 34-aastane mees. Kontrollimise käigus avastasid piirivalvurid sellest kiirusemõõteseadet avastava või selle tööd häirida võimaldava seadme. Seade koos toitejuhtmega võeti ära ning isik lahkus koos sõidukiga Venemaa Föderatsiooni suunas.

21. mail saabus Koidula piiripunkti riiki sisenevale suunale veok Scania, mille kontrollimisel tuvastasid piirivalvurid, et selle heitkoguste kontrollseadmed on defektsed, tuuleklaasil on liikluse jälgimist raskendav kahjustus ja haagise pidurisüsteem ei vasta nõuetele- Veok koos haagisega suunati erakorralisele ülevaatusele.

21. mail saabus Luhamaa piiripunkti riigist väljuvale suunale sõiduauto KIA, mida juhtis 38-aastane mees. Kontrollimisel avastati sõiduki juhipoolse ukse küljetaskust tsiviilkäibes keelatud elektrišokirelva. Relv võeti ära ja mees koos sõidukiga suundus Venemaa Föderatsiooni.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Vargus

21. mail varastas eelnevalt varguseid toime pannud 17-aastane noormees Tapal, Jaama tn asuvast toidukauplusest toiduaineid. Noormehe pidas kinni turvatöötaja.

Ida-Virumaa

Kehaline väärkohtlemine

21. mai öösel tõukas tundmatu naisterahvas Narvas Hariduse tänaval 27-aastast naist, mille tagajärjel ta kukkus ja sai kehavigastusi.

Vargused

20. mail teatati, et Toila valla Konju küla lasketiirust on varastatud märgiheitmismasinad. Kahju on 6354 eurot.

20. mail teatati, et Illuka vallas on tee äärest varastatud neli liikluskorraldusmärki. Kahju on 220 eurot.

20. mail teatati, et Kohtla-Järvel varastati Ravi tn hoone küljest kolm videokaamerat. Kahju on 700 eurot.

20. mail varastati Narva linna Raekoja platsile pargitud sõiduautost Mercedes-Benz akna lõhkumise teel sülearvuti koos kotiga. Kahju on 750 eurot.

21. mail teatati, et Narvas varastati Rakvere tn kortermaja rõdult jalgratas. Kahju on 500 eurot.

21. mail teatati, et Toila vallas, Konju külas varastati eramajast kolm sülearvutit, kuldehteid ja sularaha ning garaažist on varastatud tööriistu. Kahju on 25 000 eurot.

21. mail teatati, et Kohtla-Järvel Torujõe tn murti akna kaudu korterisse ja varastati külmrelvade kollektsioon ja stardipüstol. Kahju on 1200 eurot.

21. mail tungiti akna kaudu Kohtla-Järvel Sõpruse tn korterisse ja varastati mobiiltelefon ning rahakott sularaha ja dokumentidega. Kahju on 40 eurot.

21. mail teatati, et Lüganuse vallas, Purtse külas on sisse murtud suvilasse, kust on varastatud diivan, laud ja muid esemeid. Kahju on 400 eurot.

22. mail varastati Narva-Jõesuu Olevi tn eramajast aknaklaasi lõhkumise teel teler ja muu vara. Kahju on selgitamisel.

Juhtumid piiril

20. mail saabus Narva-1 piiripunkti riiki sisenevale suunale 58-aastane Vene Föderatsiooni kodanik, kelle dokumentide kontrollimisel selgus, et tema viisa ei ole veel kehtima hakanud. Isik suunati tagasi Vene Föderatsiooni.

20. mail avastasin Vasknarva kordoni piirivalvurid Jaama jõest neli nõuetekohaselt tähistamata nakkevõrku. Võrgud eemaldati püügilt ja toimetati kuni Keskkonnainspektsioonile üleandmiseni Vasknarva kordonisse.

21. mail saabus Narva-1 piiripunkti riiki sisenevale suunale 47-aastane Ukraina ja Iirimaa topeltkodakondsusega mees. Tema dokumentide kontrollimisel selgus, et üks reisidokumentidest oli kehtetu. Isikule koostati riiki sisenemiskeeld ja suunati tagasi Vene Föderatsiooni.

21. mail saabus Narva-1 piiripunkti riiki sisenevale suunale 58-aastane Usbekistani Vabariigi kodanik, kelle dokumentide kontrollimisel selgus, et tema ühekordne Schengeni viisa on juba ära kasutatud. Isikule koostati Eestis seadusliku aluseta viibinud ja viibiva isiku arvestuskaart ning ettekirjutus Eesti Vabariigist lahkumiseks.

21. mail saabus Narva-1 piiripunkti riiki sisenevale suunale 57-aastane Vene Föderatsiooni kodanik, kelle dokumentide kontrollimisel selgus, et tema viisa on kehtetu. Isikule koostati riiki sisenemiskeeld ja suunati tagasi Vene Föderatsiooni.

22. mail saabus Narva-1 piiripunkti riiki sisenevale suunale 49-aastane Vene Föderatsiooni kodanik, kelle dokumentide kontrollimisel selgus, et tema viisa on juba ära kasutatud, Isikule koostati riiki sisenemiskeeld ja suunati tagasi Vene Föderatsiooni.

22. mail saabus Narva-1 piiripunkti riiki sisenevale suunale 32-aastane Vene Föderatsiooni kodanik, kelle kontrollimisel selgus, et tema viisa pole veel kehtima hakanud. Isikule koostati riiki sisenemiskeeld ja suunati tagasi Vene Föderatsiooni.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Läänemaa

Vargus

20. mail kell 15.15 avastati, et Lihula vallas Kirbla külas on ettevõtte territooriumilt gaasiballoonide kapist varastatud kuus gaasiballooni. Esialgne kahju on 440 eurot.

Pärnumaa

Kehaline väärkohtlemine

22. mail kell 13.09 löödi Pärnus A. H. Tammsaare puiesteel korteris 21-aastast naist. Teo arvatav toimepanija on politseile teada.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti 23.05.2016 pressiteade

 


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.