Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
PRIA kutsub pindalatoetuste taotluste esitamisega kiirustama (2016-05-13 21:17:27)

2. mail alanud pindala- ja keskkonnatoetuste taotlusvoorus oli 12. mai päeva lõpuks PRIA-le laekunud 4278 taotlust, mida on üle tuhande vähem kui möödunud aastal sama pikal perioodil.

"Ilusaid ilmu kasutatakse kindlasti eelkõige põllutöödeks ja küllap on see üks põhjusi, miks põllumees pole taotlust esitada jõudnud," tõdes PRIA peadirektori asetäitja Ahti Bleive.

Taotluste esitamise põhiperiood kestab 23. maini. Ajavahemikus 24. maist kuni 17. juunini saab taotlusi esitada hilinenult, aga siis väheneb määratava toetuse summa 1% iga hilinetud tööpäeva kohta.

"Kuigi tänaseks on laekunud alla neljandiku eeldatavast taotluste hulgast - mullu esitati 17 365 taotlust - siis rõõmu teeb see, et oluliselt on suurenenud e-PRIAs esitatud taotluste osakaal. Eelmisel aastal oli see samaks ajaks ligi 61%, nüüd ligi 82%," ütles Bleive . "Eesmärgiks on järgnevate aastate jooksul jõuda selleni, et 100% taotlejatest kasutaks e-taotlemist, sest see võimaldab vältida vigade tegemist toetuse taotlemisel."

PRIA paneb oma klientidele südamele: ärge jätke taotluse esitamist taotlusvooru viimastele päevadele! Tegemist väga mahuka taotlusvooruga, kus kolme nädala jooksul laekub PRIAsse tuhandeid taotlusi. Kui valdav osa neist esitatakse taotlusvooru viimastel päevadel, siis võib esineda järjekordi teenindusbüroodes ja väga suure andmemahu tõttu tõrkeid infosüsteemides.

Tuletame meelde, et mahetootmise, keskkonnasõbraliku majandamise, mullakaitse ja kohalikku sorti taimede toetust saab taotleda ainult e-PRIAs ning pabertaotluseid nende toetuste saamiseks vastu ei võeta.

Infot toetuste ja taotlemise kohta leiavad huvilised PRIA kodulehelt www.pria.ee, abi saab küsida infotelefonil 7377 679. Taotluse esitamiseks ja kliendiarvuti kasutamiseks teenindusbüroos soovitame broneerida aja kodulehe vahendusel või telefonitsi.



Allikas: PRIA 13.05.2016 pressiteade



Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.