Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Maaeluminister kohtub Hiina järelevalveasutuse AQSIQ juhiga (2016-05-13 21:13:44)

Maaeluminister Urmas Kruuse kohtub esmaspäeval, 16. mail Eestis ametlikul visiidil viibiva Hiina Rahvavabariigi järelevalveasutuse (AQSIQ) aseminister Mei Kebaoga. Kohtumisel on kavas allkirjastada toiduohutuse protokoll piimatoodetele ekspordivõimaluse avamiseks Hiina turule.

Maaeluminister Urmas Kruuse sõnul on kohtumise peamine eesmärk saavutada kokkulepe Eesti piimatoodetele Hiina turu avamiseks. "Hiina minister on meie järelevalveasutuste vahel mitme aasta vältel toimunud läbirääkimiste ja Eestis kohapeal läbiviidud inspekteerimiste tulemusel kinnitanud valmisolekut piimaprotokolli lõplikuks allkirjastamiseks seekordsel kohtumisel Tallinnas," ütles minister Kruuse. "Eesti toodab piima ligi kaks korda üle oma vajaduste ja ülejääv kogus vajab seetõttu pääsu uutele turgudele. Loodame, et protokolli allkirjastamisega saavad ametkondlikud takistused piimatoodete eksportimiseks Hiina kõrvaldatud, kuid kindlasti pakume Eesti ettevõtjatele ka edaspidi kogu võimalikku tuge ametkondlikus suhtlemises Hiina turule pääsemiseks."

Möödunud aasta 12.-18. septembrini olid Eestis ametlikul visiidil neli Hiina Rahvavabariigi inspektorit, kes hindasid Eesti toidu- ja veterinaarjärelevalve üldist korraldust ja toimimist Veterinaar- ja Toiduametis, VTA kohalikus asutuses, Veterinaar- ja Toidulaboratooriumis ja Eesti Põllumajandusloomade Jõudluskontrolli AS-i piimalaboris. Samuti külastati kolme piimatöötlemisettevõtet ja ühte piimafarmi.

Minister Mei Kebaod saadavad visiidil Hiina Rahvavabariigi suursaadik Eestis Qu Zhe, Hiina saatkonna majandusesindaja Wu Yan, järelevalveasutuse AQSIQ õigusosakonna juhataja Xu Xinjian, impordi ja ekspordi büroo asejuht Bai Lu, rahvusvaheliste suhete osakonna asejuht Han Jianping ja teised järelevalveasutuse ning suursaatkonna ametnikud. Eesti poolt osalevad kohtumisel Maaeluministeeriumi kantsler Illar Lemetti, toiduohutuse ning teaduse ja arenduse asekantsler Toomas Kevvai, kalanduspoliitika ja välissuhete asekantsler Olavi Petron, välissuhete osakonna juhataja Ruve Šank, Veterinaar- ja Toiduameti peadirektor Indrek Halliste ning Eesti Maaülikooli rektor Mait Klaassen.

Minister Urmas Kruuse ning Hiina Rahvavabariigi järelevalveasutuse AQSIQ asejuht Mei Kebao kohtusid viimati käesoleva aasta 26. aprillil Pekingis. Hiinas toimunud kohtumisel allkirjastati toiduohutuse protokoll kilu ja räime kohta.

2015. aasta 7. detsembril allkirjastasid minister Kruuse ja Hiina Rahvavabariigi Kvaliteedi Järelevalve, Kontrolli ja Karantiini Peavalitsuse AQSIQ aseminister Mei Kebao Pekingis vastastikuse mõistmise memorandumi, millega Hiina tunnustas Eesti toidu- ja veterinaarjärelevalvesüsteemi üldist korraldust ja toimimist.



Allikas: Maaeluministeeriumi 13.05.2016 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.