Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Uus nitraaditundliku ala tegevuskava ootab arvamusi (2016-05-11 11:58:15)

Maikuu jooksul saab igaüks arvamust avaldada Pandivere ja Adavere-Põltsamaa nitraaditundliku ala uue tegevuskava kohta, milles sisalduvad tegevused põllumajandusreostuse mõju vähendamiseks pinna- ja põhjaveele aastateks 2016-2020.

2003. aastal kehtestas valitsus Pandivere ja Adavere-Põltsamaa nitraaditundliku ala kaitse-eeskirjaga kolme Eesti maakonna - Lääne-Viru, Järva ja Jõgeva piires nitraaditundliku ala, selle välispiiri ja piirangud põllumajandustootmisele. Piirangute põhjuseks on Pandivere kõrgustiku ja Kesk-Eesti tasandiku looduslik eripära - õhuke pinnakate, karstilehtrite ja allikate rohkus, mille tõttu on see ala erakordselt tundlik põllumajandusest lähtuvale pinna- ja põhjaveereostusele.

Pandivere ja Adavere-Põltsamaa nitraaditundliku ala tegevuskava aastani 2020 on järjekorras kolmas, mille koostamisel tugineti eelmise perioodi, aastate 2009-2011 tegevuskava elluviimise kogemusele ja uurimistööde ning seirete tulemustele. Vajadusel korrigeeritakse nitraaditundliku ala tegevuskava nelja aasta tagant vastavalt pinna- ja põhjavee seireandmetele.

Tegevuskava kiidab heaks Vabariigi Valitsus, kuid enne seda on see avalikul väljapanekul, mille ajal on kõigil võimalik esitada tegevuskava eelnõu kohta ettepanekuid ja vastuväiteid. Esitatud ettepanekutele ja vastuväidetele vastab tegevuskava koostamise korraldaja Keskkonnaministeerium kirjalikult kahe kuu jooksul, arvates alates ettepanekute esitamise tähtaja möödumisest.

Ettepanekuid saab esitada kuni 27. maini 2016. Tegevuskava koostamist korraldab Keskkonnaministeerium.

Tegevuskava ja tegevuskava seletuskiri on leitavad Keskkonnaministeeriumi veebilehel:

http://www.envir.ee/et/nitraaditundlik-ala#NTA

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 11.05.2016 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.