Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2016-05-09 18:12:06)


Nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 175 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 16 avaliku korra rasket rikkumist ning 55 varavastast kuritegu, sealhulgas 1 röövimine ning 45 vargust (6 eluruumidest ja 4 sõidukitest). Registreeriti 16 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles hukkus 1 ja sai vigastada 17 inimest. Inimvigastustega liiklusõnnetusi joobes juhtide süül toimus 2. Tabati 46 alkoholijoobes ja 2 narkojoobes sõidukijuhti. Väärtegusid registreeriti 615. Piirilt väljastati 9 sisenemiskeeldu ja Eestist saadeti välja 3 isikut. Registreeriti 2 Schengeni viisaeeskirja rikkumist, 1 riigipiiri ebaseaduslik ületamine (peeti kinni 7 isikut) ning 2 piirirežiimi rikkumist. Varjupaigataotlusi esitati 7.

Tallinn

Avaliku korra raske rikkumine

8. mail teatati, et kesklinnas Vana-Viru tänaval löödi 34-aastast meest. Politsei pidas löömises kahtlustavana kinni 37-aastase mehe.


Kehalised väärkohtlemised

6. mai õhtul löödi Lasnamäel Läänemere teel tööülesandeid täitnud abipolitseinikku. Kahtlustatav põgenes sündmuskohalt.

6. mail teatati, et Põhja-Tallinnas Õle tänava korteris on löödud 41-aastast naist. Politsei pidas löömises kahtlustatavana kinni 64-aastase mehe.

6. mail anti teada, et Lasnamäel Pae tänaval asuvas korteris löödi 32-aastast meest. Politseile on võimalik lööja teada.

7. mail anti teada, et Põhja-Tallinnas Paljassaare teel asuvas korteris on tungitud kallale 63-aastasele naisele. Politsei pidas kuriteos kahtlustatavana kinni 66-aastase mehe.

7. mail teatati, et kesklinnas Gonsiori tänaval on tekkinud konflikt 48-aastase mehe ja 31-aastase naise vahel, mille tulemusel tekitati naisele füüsilist valu. Politsei pidas vägivallatsemises kahtlustatava mehe kinni.

7. mail teatati, et kesklinnas L. Koidula tänaval on tekitatud füüsilist valu 25-aastasele mehele. Politsei pidas võimaliku vägivallatseja, 31-aastase mehe, kinni.

8. mail anti teada, et Lasnamäel Punasel tänaval asuva lõbustusasutuse ees oli tekkinud konflikt mitme mehe vahel, mille käigus löödi 30-aastast meest.

8. mail teatati, et Mustamäel Akadeemia teel oli kasutatud füüsilist vägivalda 22-aastase nais suhtes. Politsei pidas vägivallatsemises kahtlustatavana kinni 20-aastase mehe.


8. mail teatati, et Lasnamäel Läänemere teel asuvas lõbustusasutuses oli tekkinud konflikt asutuse turvatöötaja ja kliendi vahel, mis päädis füüsilise vägivalla kasutamisega. Politsei pidas kahtlustatavana kinni agressiivse kliendi, 43-aastase mehe.

8. mai varahommikul teatati, et kesklinnas Ravi tänaval asuvas meditsiiniasutuses on 19-aastane mees tekitanud füüsilist valu 28-aastasele naisele. Politsei pidas võimaliku kahtlusaluse kinni.


8. mail teatati, et kesklinnas Suur-Karja tänaval asuvas lõbustusasutuses oli löödud 19-aastast meest.


8. mai hommikul anti teada, et Põhja-Tallinnas Niidi tänaval asuvas majas on tungitud kallale ja löödud 40-aastast meest. Politsei pidas kuriteos kahtlustatavana kinni 26-aastase mehe.

Vargused

6. mail anti teada, et päev varem on sisse murtud kesklinnas Toompuiesteel asuvasse lillepoodi ning varastatud erinevaid taimi. Esialgne kahju ulatub üle 1300 euro.

6. mail teatati, et Mustamäel E. Vilde tee parklas seisnud autost oli varastatud erinevaid tööriistu. Esialgne kahju, mida vargusega tekitati, ulatub üle 1800 euro.


7. mai varahommikul teatati, et kesklinnas Kuninga tänaval asuvast hoonest oli varastatud rahakott ning mobiiltelefon. Vargusega tekitati kannatanule kahju, mis esialgu ulatub üle 1200 euro.

8. mail anti teada, et päev varem oli Lasnamäel Peterburi teel varastatud sõidukist helivõimendi ja muid esemeid. Esialgne kahju ulatub 1000 euroni.

Harjumaa

Kehalised väärkohtlemised

6. mail anti teada, et Maardu linnas Keemikute tänaval on tungitud kallale 28-aastasele mehele.

6. mail anti teada, et Jüri alevikus Tammiku teel asuvas korteris on löödud 36-aastast naist. Politsei pidas löömises kahtlustavana kinni 28-aastase mehe.


8. mail anti teada, et Vääna-Jõesuus on tekitatud füüsilist valu 44-aastasele naisele. Politsei pidas vägivallas kahtlustatavana kinni 58-aastase naise.

8. mail tekitati Maardus Stardi tänaval asuvas korteris kehavigastusi 56-aastasele mehele. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 50-aastase naise.

Vargused

6. mail teatati, et päev varem oli Maardus Õunapuu puiesteel asuva ehitusjärgus oleva maja territooriumilt varastatud erinevaid tööriistu, millega on omanikule tekitatud üle 7000 euro suurune kahju.


8. mail teatati, et Jõelähtme külas asuvast kinniselt territooriumilt on kahe nädala jooksul varastatud sõidukitelt erinevaid varuosi. Vargusega on esialgse hinnangu kohaselt tekitatud üle 4000 euro suurune kahju.

LÕUNA PREFEKTUUR

Tartumaa

Ähvardamine

8. mai varahommikul sai politsei teate, et Elvas Kesk tänaval ähvardasid kaks võõrast ja joobes meest tänaval mopeedautos viibinud kahte meest vägivallaga. Agressiivsete meeste juurest sõidukiga lahkudes vihkas üks ähvardanud meestest sõiduki tagaklaasi ja tagatule pudeliga katki. Joobes mehed toimetati esialgu kainenema. Praeguseks on üks meestest kahtlustatavana üle kuulatud.

Kehaline väärkohtlemine

8. mail sai politsei teate, et Mäksa vallas Melliste küla eramus tekkis elukaaslaste vahel tüli, mille käigus lõi joobes 58-aastane mees 55-aastast naist ja tekitas sellega talle tervisekahjustuse. Naisele osutasid meedikud esmaabi. Mees on kahtlustatavana kinni peetud.

6. mai sai politsei teate, et Tartus Pika tänava korteris ründas 39-aastane mees tuttavat 66-aastast naist. Kiirabi osutas kannatanule kohapeal esmaabi. Mees on kahtlustatavana üle kuulatud.

Avaliku korra raske rikkumine

6. mail sai politsei teate, et Tartus Võru tänaval ründas 16-aastane poiss tuttavat 15-aastast tüdrukut ja 41-aastast meest, kes tüli pealt nägi ja sellesse sekkus. Asjaolud on väljaselgitamisel.

Valgamaa

Avaliku korra raske rikkumine

8. mail teatati politseile, et Valgas Riia tänaval lõi 29-aastane mees tuttavat samaealist meest. Mees on kahtlustatavana üle kuulatud.

Kehaline väärkohtlemine

8. mail sai politsei teate, et Valgas Tehnika tänava korteris ründas joobes 49-aastane mees oma abikaasat ja alaealist last. Politsei toimetas mehe esialgu kainenema.

Viljandimaa

Kehaline väärkohtlemine

Politseile laekus teade, et 3. mail lõi 31-aastane mees tüli käigus oma 38-aastast abikaasat ja põhjustas sellega naisele füüsilist valu ja tervisekahjustuse.

Võrumaa

Kehaline väärkohtlemine

6. mail sai politsei teate, et Võrus F.R. Kreutzwaldi tänava korteris ähvardasid 16- aastane poiss ja 21-aastane mees 57-aastast meest vägivallaga ja lõhkusid ära välisukse klaasi ning naabri korteri akna. Politsei toimetas agressiivsed noored mehed esialgu kainenema.

Juhtumid piiril:

6. mail saabus Koidula piiripunkti riigist väljuvale suunale sõiduk Renault, mida juhtis 65-aastane mees. Sõiduki kontrollimisel avastati, et sõiduk on juba suunatud korduvale ülevaatusele, kuna viimase ülevaatuse käigus tuvastati ohtlikke rikkeid ja puudusi ning liikumine oli lubatud vaid lähimasse remonditöökotta. Sõiduki piiriületus tõkestati ja see suunati lähimasse remondikohta.

6. mail saabus Luhamaa piiripunkti riigist väljuvale suunale sõiduauto Opel, mida juhtis 31-aastane naine. Kontrollimise käigus avastasid piirivalvurid sellest kiirusemõõteseadet avastava või selle tööd häirida võimaldava seadme. Seade võeti ära ja naine koos sõidukiga lahkus Venemaa Föderatsiooni suunas.

Nädalavahetusel avastasid Varnja piirivalvurid Peipsi järves mitmel korral nõuetekohaselt tähistamata nakkevõrgud, mis eemaldati püügilt ja toimetati kordonisse hoiule. Võrgus kala ei olnud.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Avaliku korra raske rikkumine

6. mail tuli grupp isikuid Rakveres Tallinna tänaval kallale 30-aastasele mehele, kellele tekitati tervisekahjustus.

Vargused

6. mail teatati, et 3. mail varastati Rakveres, Kastani tn kinnisest hoovist jalgratas. Kahju on 600 eurot.

6. mail teatati, et aprillis varastati Kadrina aleviku Nooruse tn kortermaja keldrist jalgratas. Kahju on 250 eurot.

6. mail teatati, et Vinni vallas, Vetiku külas varastati Järve tn garaažist mopeed ja muid esemeid. Kahju on 548 eurot.

Ida-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised

6. mail tungiti Avinurme alevikus Võidu tänaval kallale 26-aastasele mehele ja tekitati füüsilist valu. Politseile on teo võimalik toimepanija teada.

7. mail tungiti Narvas Puškini tänava korteris kallale 78-aastasele naisele. Politseile on teo võimalik toimepanija teada.

7. mail tungis Narvas Puškini tänaval 69-aastasele mehele kallale tundmatu mees, tekitades kannatanule füüsilist valu ja kehavigastusi.

7. mail tungis Narvas Rüütli tänaval 33-aastane naine kallale 81-aastasele naisele, tekitades talle füüsilist valu ja kehavigastusi.

8. mail tuli Narvas Tallinna maanteel 36-aastane mees kallale 27-aastasele naisele, tekitades talle füüsilist valu ja kehavigastusi.

Röövimine

7. mail tungisid tundmatud isikud Narvas Mõisa tänaval asuva meelelahutusasutuse juures kallale 35-aastasele mehele ja röövisid temalt mobiiltelefoni ja sularaha. Kahju on 740 eurot.

Vargused

6. mail teatati, et Jõhvi linnas varastati Veski tänava kinnistult piirdeaia elemendid. Kahju on 2410 eurot.

6. mail teatati, et Narva linnas varastati mehelt pensionitunnistus ja pangakaart koos PIN-koodidega ning võeti pangaautomaadist välja sularaha. Kahju on 220 eurot.

7. mail teatati, et Narva-Jõesuu Torni tn kuurist varastati muruniiduk ja lapsevanker. Kahju on 270 eurot.

7. mail tungiti sisse Jõhvi valla Pauliku külas tallu ja varastati erinevaid tööriistu, ehitusmaterjale ja muide esemeid. Kahju on 6000 eurot.

7. mail üritas varem süstemaatiliselt vargusi toime pannud isik varastada Narvas Kangelaste prospektil asuvast poest varastada toidukaupa, turvatöötaja pidas isiku kinni.

7. mail teatati, et Kiviõlis, Lepa tee asuvast majast ja kuurist varastati boiler, tööriistad ja muud esemed. Kahju on 1410 eurot.

Juhtumid piiril

6. mail avastasid Vasknarva kordoni Alajõe teenistuse piirivalvurid Peipsi järvest tähistamata nakkevõrgu. Võrk eemaldati ja toimetati Alajõe teenistusse.

6. mail kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestist väljumisel 1985. aastal sündinud meest, Kasahstani Vabariigi kodanikku. Kontrollimisel selgus, et isik ületas viisaga lubatud viibimisaega Eestis. Isikule määrati rahatrahv ja mees lahkus Venemaa Föderatsiooni.

6. mail avastasid Narva kordoni Narva-Jõesuu teenistuse piirivalvurid nõuetekohaselt tähistamata mõrra. Mõrras olnud kalad lasti tagasi jõkke. Mõrd eemaldati ja toimetati Narva kordonisse.

7. mail selgus Narva raudtee piirpunktis Moskva-Tallinn rongi kontrollimise käigus, et kolmel Venemaa kodanikul, 1972. aastal sündinud naisel, 1962. aastal sündinud mehel ja 2011. aastal sündinud lapsel on kehtetud viisad. Isikud suunati tagasi Vene Föderatsiooni.

7. mail saabus Narva-1 piiripunkti 1970. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanik, kelle viisa oli kehtetu. Isik suunati tagasi Venemaa Föderatsiooni.

7. mail avastasid Vasknarva kordoni piirivalvurid Jaama kanalist nõuetekohaselt tähistamata nakkevõrgud. Võrgud eemaldati ja toimetati Vasknarva kordonisse.

8. mail soovisid Narva-1 piiripunktis piiri ületada kaks meest, 1966. aastal ja 1986. aastal sündinud Moldova kodanikud. Kuna piirikontrollis selgus, et isikute reisi eesmärk on ebaselge ja meestel puudusid ka Eestis viibimiseks piisavad vahendid, ei lubatud neil riiki siseneda ja nad suundusid tagasi Vene Föderatsiooni.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Läänemaa

Avaliku korra raske rikkumine

7. mail kella 21 paiku löödi Haapsalus Kastani tänaval 19-aastast meest ja kahjustati tema sõidukit. Kahju suurus on selgitamisel.

Pärnumaa

Avaliku korra raske rikkumine

6. mail kella 23 paiku löödi Pärnus A. H. Tammsaare puiesteel 33-aastast meest. Kahtlustatavana peeti kinni 21-aastane mees.

8. mail südaöö paiku löödi Pärnus A. H. Tammsaare puiesteel asutuse ruumides 39-aastast meest.

Kehaline väärkohtlemine

5. mail kella 22 ajal löödi Paikuse alevis majas 59-aastast naist. Teo arvatav toimepanija on politseile teada.

8. mail kella 23 paiku löödi Pärnus korteris omavahelise tüli käigus 29-aastast naist. Kahtlustatavana peeti kinni 31-aastane mees.

Vargus

5. mail kell 16.30 avastati, et Pärnus Kirsi tänaval on sõidukist varastatud mootorsaag ja automakk. Esialgne kahju in 600 eurot.

Raplamaa

Kehaline väärkohtlemine

5. mail kella 20 ajal löödi Raikküla vallas 17-aastast neidu. Teo arvatav toimepanija on politseile teada.

7. mail kella 13 paiku löödi Kohila vallas Aespa külas 28-aastast meest. Teo arvatav toimepanija on politseile teada.

7. mail kella 20 paiku löödi Märjamaa vallas majas 72-aastast naist. Teo arvatav toimepanija on politseile teada.

Vargus

6. mail kella 22 ajal avastati, et Kohila vallas Pahkla külas on asutuse territooriumilt varastatud traktorite akusid. Esialgne kahju on 288 eurot.

Saaremaa

Vargus

6. mail kella 11 paiku avastati, et Kuressaares Tallinna maanteel on asutuse ruumidest varastatud sularaha ja sülearvuti. Esialgne kahju on 4000 eurot.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti 09.05.2016 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.