Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaministeeriumi 19. nädala eelinfo (2016-05-09 02:00:12)

Esmaspäev, 9. mai

- Esmaspäeval avab keskkonnaminister Marko Pomerants Tallinna loomaias looduskaitsekuu teemal "Eesti loodus - oma või võõras?" ning annab üle Eerik Kumari nimelise looduskaitsepreemia ja Eesti looduskaitse märgid. Keskkonnaameti peadirektor Andres Onemar tutvustab avaüritusel Keskkonnaameti korraldatavaid üritusi.

- Esmaspäeval külastab Keskkonnaministeeriumi Hiina ametnike delegatsioon. Kohtumisel räägitakse veevaldkonda puudutavatel teemadel.

Teisipäev, 10. mai

- Keskkonnaministeeriumi jäätmeosakonna esindajad kohtuvad Eesti Linnade Liidu ja Eesti Maaomavalitsuse Liidu esindajatega, et rääkida kohaliku omavalitsuse jäätmekäitluse rahastamisest.

- Algusega kell 15 kohtuvad Keskkonnaministeeriumis keskkonnaminister Marko Pomerants ning ministeeriumi jäätmeosakonna esindajad pakendiorganisatsioonide ja kohalike omavalitsuste esindajatega. Peateema on pakendijäätmete liigiti kogumine.

Kolmapäev, 11. mai

- Kolmapäevast algaval kahepäevasel konverentsil "GIS - geograafia kaudu" esinevad ettekannetega maa-ameti geoinfosüsteemide büroo juhataja Sulev Õitspuu, kes räägib Euroopa Ühenduse ruumiandmete (INSPIRE) direktiivi rakendamisest ja teenustest; ruumiandmeteenuste büroo peaspetsialist Age Sild tutvustab INSPIRE ruumiandmekogude ja -teenuste metaandmete temaatikat; fotogramm-meetria osakonna asejuhataja Mait Metsur annab ülevaate uuest digitaalsest aerokaamera süsteemist Leica ADS100.

- Algusega kell 11 toimub kohalikele omavalitsustele ja ettevõtjatele suunatud Selja jõe valgala reostuskoormuse uuringut tutvustav infopäev Sõmeru vallavalitsuses.

Neljapäev, 12. mai

- Keskkonnaminister Marko Pomerants ning ministeeriumi delegatsioon osalevad neljapäeval ja reedel Lätis toimuval Balti keskkonnaministrite kohtumisel. Kohtumisel arutatakse veevaldkonna ning kliimateemadega seotud küsimusi.

- Algusega kell 17 peab Eesti Loodusmuuseumi Öökulli akadeemias loengu Keskkonnaministeeriumi looduskaitse osakonna spetsialist Merike Linnamägi. Juttu tuleb Eesti looduses leiduvatest omadest ja võõrastest liikidest ning ka kaitsealustest ning ohustatud liikidest.

- Algusega kell 18 toimub Eesti Loodusmuuseumi Öökulli akadeemia, kus bioloog Jekaterina Pesotski räägib erinevatest looduse kohta käivatest müütidest ning nende paikapidavusest. Akadeemia on osa looduskaitsekuu üritustest ning toimub vene keeles.

Laupäev, 14. mai

- Keskkonnaamet koostöös Muinsuskaitseameti ja Käsmu meremuuseumiga korraldavad arheoloogiapäeva Palmse mõisas Lahemaa külastuskeskuses, kus saab kuulda piirkonna esiajaloost ja muististest.

Pühapäev, 15. mai

- Keskkonnaminister Marko Pomerants matkab koos loodushuvilistega Varangu looduskaitsealal. Matk viib Varangu allikaterohkele ja mosaiiksele maastikule, kus metsaalad vahelduvad soode ning endise järvelubja kaevandusaladega. Kaitseala on elupaigaks lubjalembest pinnast armastavatele käpalistele. Tegemist on looduskaitsekuu raames korraldatava matkaga, mida koordineerib Keskkonnaamet ja toetab SA KIK.
 
Allikas: Keskkonnaministeeriumi eelinfo

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.