Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Eesti Maaülikool osaleb rahvusvahelisel pneumosõidukite võistlusel kolme masinaga (2016-05-02 17:59:43)


Eesti Maaülikooli tehnikainstituudi ja Tartu Tehnikakolledži tudengid osalevad iseehitatud pneumosõidukitega ehk suruõhu jõul töötavate hobikarti meenutavate masinatega 6. ja 7. mail Ungaris rahvusvahelisel võistlusel "Pneumobil 2016".

Kui möödunud aastal osales Eesti Maaülikoolist üks meeskond ühe masinaga, siis sel aastal sõidetakse võistlema kolme masinaga. Möödunud aastal saavutati seal viiekümne nelja meeskonna seas konstruktsiooni kategoorias kolmas koht ning ringrajasõidus kümnes koht. Eesti Maaülikoolis tootmistehnika magistrantuuris õppiva ning möödunud aastal samuti võistlusest osa võtnud Marten Noorema sõnul on ka sel aastal väga palju panustatud just konstruktsiooni täiustamisesse: "Loodame vähemalt kahele meie sõidukitest edetabelis kõrget kohta".

Meeskonda juhendava lektori Marten Madissoo sõnul on taolistest võistlustest osavõtmisel oluline see, et tudengid saavad reaalse inseneritöö kogemuse alates projektide kirjutamisest, projekteerimisest ja materjalide hankimisest ning lõpetades masinaehitusega. "Võistlus on klassiruumis õpitule heaks praktiliseks väljundiks, ning möödunud aasta hea tulemus näitab, et meie tudengid saavad sellise asja ehitamisega täiesti nullist edukalt hakkama," kommenteeris ta.

Pneumosõidukite võistlusel võisteldakse sõiduki konstruktsioonis, kestussõidus, ringraja läbimises ja kiirenduses.

Allikas: Eesti Maaülikooli 2.05.2016 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.