Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kruuse: Eesti toidutootjal tuleb otsida Hiina turul nutikaid nišše (2016-04-29 02:01:27)


Eesti toidukaubale tuleb Hiinas leida nišiturgusid, ütles täna Hiina asepõllumajandusministriga kohtunud maaeluminister Urmas Kruuse.

Maaeluminister Urmas Kruuse arutas täna Pekingis Hiina asepõllumajandusministri Qu Dongyuga koostöövõimalusi põllumajandussaaduste kaubanduse ja toidukontrolli valdkonnas.

"Praeguseks oleme kokku leppinud nii kala- kui ka piimaprotokollide tekstides, kuid peaksime mõtlema ka teiste toidugruppide ekspordile. Näiteks maheteravilja ja -veiseliha ekspordile," ütles minister Kruuse. "Eesti toidutootjatel on võimalik Hiina turul saavutada edu eelkõige siis, kui keskendutakse konkreetsetele niššidele ja Hiina piirkondadele," rääkis Kruuse. Minister rõhutas, et Hiina turg on küll suurte võimalustega, kuid väga tiheda konkurentsiga. "Ettevõtjad peavad Hiina turule sisenemisel tegema väga korraliku kodutöö," lisas minister.

Ministri sõnul peab Eesti panustama senisest enam oma puhtast loodusest pärineva toidu tutvustamisele Hiinas. "Hiinlaste jaoks on toidu päritolu puhtast loodusest oluline teema ja üks müügiargumente," märkis minister.

Minister Urmas Kruuse viibib 26.-28. aprillini Hiina põllumajandusministeeriumi kutsel ametlikul visiidil Hiina Rahvavabariigis. Ministrit saadavad visiidil Maaeluministeeriumi kalanduspoliitika ja välissuhete asekantsler Olavi Petron, välissuhete osakonna juhataja Ruve Šank, Veterinaar- ja Toiduameti peadirektor Indrek Halliste ja peadirektori asetäitja Olev Kalda, Eesti Maaülikooli rektor Mait Klaassen, Maaelu Edendamise Sihtasutuse juhatuse esimees Raul Rosenberg, Eesti suursaadik Hiinas Toomas Lukk ja äridelegatsioon.

Sel nädalal toimub Hiinas ka Eesti nädal, millega tähistatakse kahe riigi diplomaatiliste suhete 25. aastapäeva. Nädala raames tutvustatakse Eesti turismivõimalusi, toitu, muusikat ja disaini. Eesti nädalat veab Eesti Vabariigi suursaatkond Pekingis.

Allikas: Maaeluministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.