Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2016-04-25 16:45:56)


Möödunud nädalavahetuse jooksul registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 138 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 1 raske tervisekahjustuste tekitamine, 4 avaliku korra rasket rikkumist ning 59 varavastast kuritegu, sealhulgas 42 vargust (eluruumidest 8, sõidukitest 3) ning 2 sõidukivargust või omavolilist kasutamist. Registreeriti 12 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai vigastada 16 inimest. Tabati 50 alkoholijoobes ja 1 narkojoobes sõidukijuht. Väärtegusid registreeriti 702. Piirilt väljastati 12 sisenemiskeeldu ning registreeriti 1 Schengeni viisaeeskirja rikkumine.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised

22. aprillil teatati, et Raadiku tänava korterist leiti vägivallatundemärkidega 56-aastane meesterahvas, kes viidi haiglasse.

23. aprillil teatati, et Sinimäe tänava korteris löödi peretüli käigus 42-aastast naist. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 47-aastase mehe.

23. aprillil teatati, et Tartu maantee korteris löödi peretüli käigus 29-aastast naist. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 42-aastase mehe.

24. aprillil teatati, et Sihi tänava korteris löödi peretüli käigus 37-aastast naist. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 46-aastase mehe. Mõlemad osapooled viidi asjaolude selgitamiseks politseijaoskonda.

24. aprillil teatati, et Rõika tänava korteris löödi 32-aastast meest. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 48-aastase mehe.

24. aprillil teatati, et Suur-Sõjamäe tänava taarapunktis lõi tundmatu mees 61-aastast naist.

24. aprillil teatati, et K. Kärberi tänava korteris löödi peretüli käigus 42-aastast naist. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 39-aastase mehe.

24. aprillil teatati, et Sõpruse puiestee lõbustusasutuse ees lõid tundmatud mehed 40-aastast meest.

Ähvardamine

24. aprillil teatati, et Tatari tänaval ähvardas 28-aastane mees noaga 39-aastast meest. Mõlemad osapooled viidi asjaolude selgitamiseks politseijaoskonda.

Vargused

22. aprillil teatati, et Majaka põigu kortermaja keldriboksi murti sisse ja varastati neli talverehvi ja diskokuul. Vargusega tekitatud kahju on 1000 eurot.

22. aprillil teatati, et J. Kunderi tänaval pargitud sõidukisse murti sisse ja varastati valuveljed. Vargusega tekitatud kahju on 1000 eurot.

23. aprillil teatati, et Kaupmehe tänava korterist varastati sularaha ja käekell. Vargusega tekitatud kahju on 1777 eurot.

23. aprillil teatati, et F. R. Faehlmanni tänava korterist varastati sülearvuti, televiisor, mobiiltelefon, rahakott dokumentidega ja seljakott. Vargusega tekitatud kahju on 2750 eurot.

24. aprillil teatati, et Pika tänava korterist on varastatud käekott, milles olid mobiiltelefonid, sularaha ja päikeseprillid. Vargusega tekitatud kahju on 1100 eurot.

Harjumaa

Kehalised väärkohtlemised

23. aprillil teatati, et Ämari alevikus Lennu tänava korteris peksti 22-aastast meest.

24. aprillil teatati, et Viimsi vallas Metsakasti külas Kaseniidu tee korteris löödi peretüli käigus 43-aastast meest.

Vargused

22. aprillil teatati, et Keila linnas varastati asutuse ruumidest tööriistu. Kahju on vähemalt 1000 eurot.

22. aprillil teatati, et Anija vallas Parila külas varastati taluhoonest sularaha 500 eurot.

22. aprillil teatati, et Keila vallas Lehola külas murti sisse asutuse töökotta ja varastati erinevaid tööriistu. Vargusega tekitatud kahju on 1980 eurot.

23. aprillil teatati, et Harku vallas asuva ettevõtte territooriumilt varastati alumiiniumkarkassiga telk. Kahju on 4000 eurot.

24. aprillil teatati, et Rae vallas Peetri alevikus Salu tee ehitusjärgsest majast varastati kohvimasin. Kahju on 5000 eurot.

24. aprillil teatati, et Riispere alevikus Nissi tee korterist varastati televiisor. Kahju on 300 eurot.

Juhtumid piiril

22. aprillil kontrollis Tallinna kordoni toimkond Tallinna Vanasadamas Stockholmist reisilaevaga saabunud Norra Kuningriigi registreerimismärgiga mootorsõidukit Volkswagen Transporter, mida juhtis 1976. aastal sündinud Leedu Vabariigi kodanik. Mehel tuvastati alkoholi tarvitamise tunnused ning ta esitas kontrolliks Leedu Vabariigi isikutunnistuse ning Leedu juhiloa, millest viimane oli täielikult võltsitud. Mehele koostati sõiduki juhtimiselt kõrvaldamise otsus ja väärteoprotokoll. Mootorsõidukis viibis kaasreisijana 1988. aastal sündinud Leedu Vabariigi kodanikust mees. Sõiduki kontrollimisel avastati sõiduki kaubaruumist suurel arvul erinevaid tööriistu ja seadmeid, mille kohta isikutel puudusid päritolu tõendavad dokumendid. Norra kolleegidelt saadud info kohaselt on alust arvata, et esemed võivad olla Norra Kuningriigist varastatud. Koostati vallasasja hoiule võtmise protokoll ning vargusekahtlusega esemed võttis politsei hoiule. Pärast menetlustoimingute lõppu lubati isikutel asendusjuhiga teekonda jätkata.

22. aprillil Helsingist Tallinna Vanasadamasse saabunud reisilaeva sõidukite profileerimisel kontrollis Tallinna kordoni toimkond Eesti Vabariigi registreerimismärgiga sõiduautot BMW X5, mida juhtis 1979. aastal sündinud Eesti Vabariigi kodanik. Mees esitas kontrolliks juhiloa, mis osutus pseudodokumendiks. Talle koostati sõiduki juhtimiselt kõrvaldamise otsus ja väärteoprotokoll. Peale menetlustoiminguid mees vabastati ning sõidukile leiti asendusjuht.

22. aprillil saabus Tallinna lennujaama lennureisiga Varssavist 1984. aastal sündinud Eesti Vabariigi kodanik. Tollikontrolli käigus leiti mehe asjade hulgast teise isiku nimega täielikult võltsitud Läti Vabariigi ID-kaart ja teise isiku nimega osaliselt võltsitud Taani Kuningriigi kodanikupass. Lisaks leiti ka kolm pangakaarti, mis olid väljastatud võltsitud dokumentide alusel. Dokumendid võeti isikult ära, mehel lubati jätkata teekonda.

22. aprillil teatati Tallinna piiripunkti, et lennujaama turvateenistus on lennueelses julgestuskontrollis avastanud padruni. Eestis alaliselt elav 1993. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanik loovutas padruni ja seejärel jätkas naine oma reisiteekonda.

24. aprillil teatati Tallinna piiripunkti, et lennujaama turvateenistus on lennueelse julgestuskontrolli käigus avastanud teleskoopnuia. Eestis alaliselt elava 1973. aastal sündinud Ameerika Ühendriikide kodanikult leitud külmrelv võeti Tallinna piiripunkti hoiule.

LÕUNA PREFEKTUUR

Jõgevamaa

Omavoliline sissetung

22. aprillil sai politsei teate, et Jõgeva vallas Kuremaa alevikus siseneti võtit kasutades, kuid omaniku tahte vastaselt korterisse ja varastati sealt korteriomaniku ID-kaart, pangakaart, mobiiltelefon NOKIA, tubakatooteid ja toiduaineid. Vargusega tekitatud kahju on 64 eurot.

Tartumaa

Kehaline väärkohtlemine

24. aprillil sai politsei teate, et Tartus Anne tänava korteris ründasid mees ja naine külla tulnud 45-aastast meest ning võtsid temalt ära jope koos taskutes olnud rahakoti ja dokumentidega. Samuti võeti mehelt ära võtmed. Kannatanu fikseeris vigastused traumapunktis.

Raske tervisekahjustuse tekitamine

24. aprillil andsid turvatöötajad politseile üle Küüni tänava avalikus tualetis lamanud mehe, keda oli tõenäoliselt eelnevalt pekstud. Kiirabi toimetas mehe haiglasse. Kuriteo toimepanemises kahtlustatavana on kinni peetud kolm meest vanuses 31, 33 ja 36 eluaastat.

Valgamaa

Kehaline väärkohtlemine

23. aprillil sai politsei teate, et Valgas Roosi tänava korteris ründas 43-aastane mees ühise alkoholitarvitamise käigus oma 55-aastast elukaaslast. Kiirabi toimetas kannatanu esmaabi saama. Mees on kahtlustatavana üle kuulatud.

Politseile laekus teade, et 21. aprillil lükkas Valgas Väike-Laatsi tänava tööruumis 73-aastane mees oma töökaaslase seljaga vastu ladustatud metallivirna ja põhjustas sellega viimasele füüsilist valu.

Võrumaa

Kehaline väärkohtlemine

23. aprillil sai politsei teate, et Võru vallas Roosisaare külas ähvardas joobes 29-aastane mees oma 26-aastast elukaaslast ja samuti samas seltskonnas viibinud kolme inimest. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Juhtumid piiril

22. aprillil avastasid Varnja piirivalvurid Peipsi järves nõuetekohaselt tähistamata võrguliini. Patrull toimetas võrgu kuni Keskkonnainspektsioonile üleandmiseni kordonisse hoiule.

23. aprillil saabus Koidula piiripunkti riiki sisenevale suunale veok Mercedes-Benz, mida juhtis 33-aastane Venemaa Föderatsiooni kodanik. Kontrollimisel avastati, et veoki haagisel esineb ohtlik viga ning veok koos haagisega suunati tagasi Venemaa Föderatsiooni

23. aprillil saabus Luhamaa piiripunkti riiki sisenevale suunale sõiduauto BMW, mida juhtis 45-aastane mees. Lisaks juhile viibis sõidukis ka kaks kaasreisijat, kelle kontrollimisel selgus, et nende viisad ei ole veel ajaliselt kehtima hakanud ja nende riiki sisenemine tõkestati.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaal olulisi teateid ei registreeritud.

Ida-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised

23. aprillil löödi Narvas A. Puškini tänaval asuvas korteris 23-aastast naist. Politseile on teo võimalik toimepanija teada.

23. aprillil tungiti Jõhvis Kutse tänaval kallale 22-aastasele mehele.

Vargused

22. aprillil teatati, et Remniku külas Alajõel Silla põik tänaval murti sisse eramajja ja varastati nurksaag. Kahju on 450 eurot.

23. aprillil teatati, et Kohtla-Järvel Aru tänaval varastati sõiduautost mobiiltelefon, prillid, autoapteek, sularaha ja auto hooldusvahendid. Kahju on 435 eurot.

23. aprillil teatati, et Jõhvis Pargi tänaval murti sisse graažiboksi ja varastati külgkorviga mootorratas, mootorratta varuosad ja metalli. Kahju on 1200 eurot.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Läänemaa

Kehalised väärkohtlemised

22. aprillil kella 13 paiku löödi Lihula vallas hoovis omavahelise tüli käigus 31-aastast meest. Teo arvatav toimepanija on politseile teada.

22. aprillil kella 13 paiku löödi Lihula vallas hoovis omavahelise tüli käigus 20-aastast naist. Teo arvatav toimepanija on politseile teada.

22. aprillil kell 21.03 rünnati Haapsalus korteris omavahelise tüli käigus 54-aastast naist. Kahtlustatavana peeti kinni 52-aastane mees.

23. aprillil seni teadmata kellaajal löödi Lääne-Nigula vallas 32-aastast meest.

Pärnumaa

Kehalised väärkohtlemised

22. aprillil kella 19 paiku löödi Pärnus korteris omavahelise tüli käigus 72-aastast naist. Teo arvatav toimepanija on politseile teada.

23. aprillil kella 11 paiku löödi Pärnus korteris 33-aastast naist. Teo arvatav toimepanija on politseile teada.

Avaliku korra raske rikkumine

24. aprillil kell 7.15 löödi Pärnus Hospidali ja Rüütli tänava ristmikul 42-aastast naist ja 39-aastast meest.

Raplamaa

Vargus

22. aprillil kella 1.30 paiku varastati Hagudi alevikus Purila teelt sõiduauto Ford. Esialgsetel andmetel on kahju 2000 eurot.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti 25.04.2016 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.