Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Maapõue strateegia seob killustatud valdkonna selgeks tervikuks (2016-04-25 10:34:24)


Keskkonnaministeeriumis valmib ekspertide ja huvirühmade koostöös esmakordselt maapõue strateegia, mis pakub välja tegevuskava hea peremehepoliitikani jõudmiseks. Maapõue põhimõtete arutamiseks korraldab keskkonnaministeerium homme, 26. aprillil konverentsi "Hea peremees ühisele varale", kus huvirühmade, teadlaste, poliitikute ja avalikkusega otsitakse õiget keskteed ja selget eesmärki riigi ressursipoliitikale.


Keskkonnaministeeriumi asekantsler Ado Lõhmus selgitas, et ühiskond eeldab riigilt meie kõigi ühise vara - maapõueressursside - heaperemehelikku ja perspektiivitundega kasutamist, mis ühitaks maksimaalse panuse heaolusse aktsepteeritava keskkonnamõjuga. Pikaajalist terviknägemust, kuidas, kui palju ja mis hinnaga maapõueressursse kasutada, täna Eestis pole. Seetõttu saab olla võimalik, et avalikkust eksitatakse müütidega, näiteks fosforiidi teemal.


" Hea peremehepoliitika loomiseks peab riik saama kõigepealt ülevaate maapõues peituvast ressursist ja selle majanduslikust potentsiaalist, ning ka ühiskond peab saama selge arusaama, millist keskkonnamõju peame majandustegevuse nimel vastuvõetavaks ja millist mitte. Alles siis saab ühiskonnas läbi arutada, millist keskkonna- ja sotsiaalset mõju me aktsepteerime ühise jõukuse kasvatamise nimel, kuhu me joone tõmbame ja millise suure eesmärgi riigi ressursipoliitikale seame," lisas Lõhmus.


Konverentsi kava ja täpsema teabe leiab aadressilt http://bit.ly/heaperemees , ajakirjanikud on konverentsile väga oodatud!

Maapõue strateegia teemal saab täpsemalt lugeda siit: http://www.envir.ee/et/eesmargid-tegevused/maapou/maapoue-strateegia


Allikas: Keskkonnaministeeriumi 25.04.2016 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.