Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Riigikogu külastas 5000 inimest (2016-04-25 07:03:08)


Riigikogu lahtiste uste päeval käis Toompea lossi, parlamendi töö ja saadikutega tutvumas orienteeruvalt 5000 inimest. Muuhulgas said külalised osa ka NUKU teatri etendustest ja merekultuuriaasta tegevustest.

Pika Hermanni tornis käis 600 külalist ning maja ekskursioonidel osales üle 800 huvilise. Külalisi oli Ameerika Ühendriikidest, Austriast, Belgiast, Brasiiliast, Hiinast, Hollandist, Itaaliast, Jaapanist, Prantsusmaalt, Saksamaalt, Soomest, Suurbritanniast, Tšehhist, Türgist ja Venemaalt. Ekskursioone tegid Riigikogu liikmed ja kantselei teenistujad ning üllatavaid hetki pakkusid ka NUKU teatri näitlejad.

Terve päeva olid avatud Riigikogu esimehe tööruumid ja lossi teised esindusruumid. Rohkelt külastasid inimesed ka Riigikogu fraktsioonide ruume.

Valitsuse infotunnis vastasid rahva küsimustele peaminister Taavi Rõivas, sotsiaalkaitseminister Margus Tsahkna ja kultuuriminister Indrek Saar. Ministritelt küsiti näiteks Eesti maksupoliitika, Nõmme iseseisvuse, e-valimiste, vanemapensioni ja puuetega inimeste töölevõtmise kohta. Samuti said valitsuse liikmed kiita valimisea alandamise eest kohalikel valimistel.

Toompea lossi kohvikus ajasid rahvaga juttu Riigikogu liikmed Mailis Reps, Urve Tiidus, Viktoria Ladõnskaja, Rainer Vakra, Krista Aru ja Mart Helme.

Lahtise uste päeval peetud mälumängus „25 aastat iseseisvuse taastamisest“ teadis kõige rohkem õigeid vastuseid Riigikogu II võistkond, kuhu kuulusid Riigikogu liikmed Peeter Ernits, Jaak Madison ja Artur Talvik ning Riigikogu kantselei maaelukomisjoni nõunik-sekretariaadijuhataja Ülle Särgava. Koolivõistkondadest oli parim Tallinna Reaalkool.

Teater NUKU astus külastajate ees üles lavastustega „Okasroosike“ ja „Gelsomiina tsirkus“. Lisaks oli avatud NUKU muuseumi lastetuba, kus toimusid mitmed põnevad teatriteemalised töötoad. Ühtlasi oli lahtiste uste päeva külastajatele ka NUKU teatripiletid müügil soodushinnaga.

Riigikogu hoone vestibüülis olid merekultuuriaastale pühendatud mereteemalised tegelustoad. Rannamõisa puulaevade selts valmistas lihtsate võtetega väikeseid puulaevukesi. Tegelustelgist astusid läbi ka üllatuskülalistena merekultuuriaasta kõneisikud Urve Tiidus, Artur Talvik ning Urmas Dresen.

Lahtiste uste päeva lõpetas NUKU hea tuju kontsert Valges saalis.

Riigikogu tähistas lahtiste uste päevaga oma 97. sünnipäeva. 23. aprillil 1919 tuli Tallinnas kokku esimene iseseisvas Eestis rahva poolt valitud esindus – Asutav Kogu. Iseseisvusdeklaratsiooni, põhiseaduse ja maaseaduse vastu võtnud ning Eesti riigi jaoks üliolulisi küsimusi lahendanud esindus tegutses kui parlament. Asutava Kogu otsused lõid vundamendi Eesti riigile.

Tänavu kaheksateistkümnendat korda toimuv lahtiste uste päeva traditsioon sai alguse 1999. aastal.

Fotod Riigikogu sünnipäevast: http://fotoalbum.riigikogu.ee/v/Riigikogu/XIII+Riigikogu/23042016/.

Video valitsuse infotunnist: https://www.youtube.com/watch?v=RcwAcu-eUAs&feature=youtu.be.

Allikas: Riigikogu.ee


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.