Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Taaskasutuse teemaline näitus "Uue hooga" 14.04-22.04 Tartu loodusmajas (2016-04-14 02:40:28)


Tartu loodusmajas avatakse 14. aprillil taaskasutuse teemaline näitus „Uue hooga", millel esitletakse Tartu erivajadustega õpilaste töid.
Näitusetöödega on uus hoog ja elu antud asjadele, mis tavaliselt tee prügikasti või kapinurka leiavad.

Näitusele on töid esitanud ligi 100 õpilast viiest Tartu erivajadustega laste koolist, Tartu loodusmaja huvikoolist ja Tartu Perekodu Käopesa Noortepesast. Iga näitusele esitatud töö on erakordne ja omanäoline. Neid ühendavaks jooneks on lisaks taaskasutusele töödest õhkuv püüdlikkus ja südamlikkus.

Näituse pidulikule avamisele tuleb suur osa tööde autoritest ka ise kohale. „Lastele meeldib väga see, et näitus toimub teises keskkonnas, mitte tavapäraselt koolimajas,“ ütleb Tartu loodusmaja huvikooli õpetaja, eripedagoog ja näituse idee autor Heidi Öövel. „Näitusel osalemine on lastele väga tähtis. Seda mitte ainult tööde valmistamise pärast, vaid ka näitusele kohale minemine, seal osalemine ja sealt tulek - need kõik on omaette väärtusega sündmused, mida igapäevaelus just sageli ette ei tule."

Näitus väärtustab nii asjade taaskasutuses peituvat keskkonnahoidu kui autorite loome- ja osalemisrõõmu. Siit on võimalik koguda ideid, kuidas mõnest üleliigseks osutunud esemest võ materjalist saab loova suhtumise ja mõningase ümbertegemisega endale vajamineva asja. Sellise tegutsemisega vähendame prügi hulka ja säästame uute asjade tootmiseks kuluvaid loodusressursse.

Näitus jääb Tartu loodusmaja fuajees avatuks kuni 22. aprillini. Näituse külastamine on tasuta. Tartu loodusmaja on avatud E-R 9-18.

Näituse korraldaja on Tartu loodusmaja, toetab Tartu linn.

Allikas: Tartu Loodusmaja


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.