Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Muuga-Maardu piirkonda paigaldatakse e-ninad (2016-03-30 11:41:31)

 

Sel nädalal paigaldatakse Muuga-Maardu piirkonda innovaatilised lõhnasensorid ehk e-ninad, mille abil saab õhu keemilist koostist pidevalt jälgida ning lõhnahäiringu esinemisel kohe sekkuda.

Muuga sadama piirkonna eri kohtadesse paigaldatakse 20 lõhnasensorit ja 4 tuuleandurit, mis hakkavad nii terminalidele kui ka ametkondadele andma reaalajas tagasisidet lõhnahäiringu esinemise ning selle põhjustanud allikate kohta. Sensorite asukohti saab vajadusel ka muuta, sõltuvalt sellest, mis piirkonnas enim probleeme tuvastatakse. Analoogne süsteem toimib Hollandis Rotterdami sadamas juba kaheksa aastat ning selle aja jooksul on inimeste kaebused vähenenud 600-lt 20ni.


"Muuga sadama piirkonna eripära on see, et ettevõtteid, kelle tegevusega võib kaasneda lõhnahäiringut, on mitu, seetõttu on tihti ka keeruline tuvastada, mis ja kus haiseb. Nüüd aga saame vastavalt ettevõtete tegevusaladele tekitada ka võimalike gaasisegude andmebaasi, mille abil on saasteallika kiire leidmine oluliselt lihtsam," selgitas Eesti Keskkonnauuringute Keskuse õhukvaliteedi juhtimise osakonna juhataja Erik Teinemaa.

2014. aastal tuvastas Keskkonnainspektsioon Muuga-Maardu piirkonnas lõhnahäiringu. Lõhnahäiringu korral tuleb piirkonna õhukvaliteeti mõjutavatel ettevõtetel rakendada lisameetmeid ning koostada lõhnaaine esinemise vähendamise tegevuskava.

Projekt algatati piirkonna õhukvaliteedi parendamiseks tegutseva töögrupi raames, mida juhib Keskkonnaamet. Tegemist on Eesti Keskkonnauuringute Keskuse, Keskkonnaministeeriumi, Keskkonnameti, Keskkonnainspektsiooni, Tallinna Sadama ja Muuga sadamas tegutsevate terminalide (AS Vopak E.O.S., Vesta Terminal Tallinn OÜ ja Oiltanking Tallinn AS) ühisprojektiga.

Fotod seadme paigaldusest leiab siit: http://www.envir.ee/et/uudised/muuga-maardu-piirkonda-paigaldatakse-e-ninad

 

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 30.03.2016 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.