Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaamet korraldab rahvusvahelise veepäeva puhul veeteemalise viktoriini (2016-03-28 13:07:11)

 

Keskkonnaamet korraldab 28. märtsist 4. aprillini 7.-9. klasside õpilastele veebipõhise viktoriini, mille peateemaks on vesi.

Viktoriinist on oodatud osa võtma 7.-9. klasside õpilased 7-liikmeliste võistkondadega. Viit parimat võistkonda premeeritakse kummiparvematkaga võitja poolt valitud jõel ( Ahja, Võhandu, Jägala jõel või Emajõel), hülgevaatlusega (Saaremaal ja Tallinnas) või mõne muu veega seotud aktiivtegevusega võitja lähipiirkonnas.

 

Viktoriini eesmärk on suunata õpilasi toimima keskkonnateadliku veetarbijana ning paremini aru saama seostest inimtegevuse ja veekogude reostumise vahel. Viktoriini küsimused on koostatud Keskkonnaameti 2014. aastal väljaantud veeteemalise õpimapi põhjal ja hõlmavad erinevaid veega seotud valdkondi: põhja- ja pinnavesi, vesi kui elukeskkond, vee kasutamine, veekaitse korraldus, vee reostumine ning puhastamine. Õpimapi autorid on Urmas Tartes ja Arne Ader.

 

Veeteemalise õpimapiga saab tutvuda Keskkonnaameti kodulehel.

"Soovitame viktoriiniks valmistujatel tutvuda meie veeteemalise õpimapi materjalidega ning teha läbi ka harjutusviktoriin, et testida oma teadmisi. Õpimapi juurest on leitav ka interaktiivne kaart, kust saab infot Eesti vesikondade, jõgede, järvede, nitraaditundliku ja üleujutusohuga alade ning reoveepuhastusjaamade kohta," lausus Mari Kala, Keskkonnaameti keskkonnahariduse spetsialist.

 

Viktoriini korraldab Keskkonnaamet rahvusvahelise veepäeva puhul, mida tähistati 22. märtsil. Viktoriini toetab SA Keskkonnainvesteeringute Keskus. Lisainfo viktoriini osalemistingimuste ja tulemuste kohta on leitav siit.

 

Allikas: Keskkonnaameti 28.03.2016 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.