Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Rakvere Metsaühistu liitus METSAÜHISTU kaubamärgiga (2016-03-22 13:22:54)


Eestis tegutsevate Metsaühistute poolt loodud METSAÜHISTU kaubamärgiga liitus seitsmes ühistu - Rakvere Metsaühistu.

Rakvere Metsaühistu pikaaegse tegevjuhi ja praeguse juhatuse liikme Lauri Salumäe sõnul on METSAÜHISTU kaubamärgiga liitumine ühistu jaoks loogiline samm. "Et olemas olla, selleks peab pidevalt edasi arenema. Hetkel tundub, et kaubamärgiga liitumine sobib Rakvere Metsaühistu arendustegevusega," rääkis Salumäe. Ta lisas, et olulisi muutusi metsaühistu igapäevatöös ühise kaubamärgi kasutuselevõtt endaga kaasa ei too. "Rakvere Metsaühistul on kõrged nõudmised metsandusele, meil on näiteks olemas FSC sertifikaat ja seetõttu pole vaja teha muudatusi oma töös."

METSAÜHISTU kaubamärgi projektijuhi Priit Põllumäe sõnul on kaubamärgi kasutusloa andmisel üks olulisemaid kriteeriume vastavus ühistute kvaliteedistandardile. "Rakvere Metsaühistu puhul oli üsna kiiresti selge, et nende tegevus standardile vastab. Kuna nende teenuste valik on lai, oli ka positiivne otsus üksmeelne," rääkis Põllumäe. Tema sõnul pole aga töö kaubamärgi kasutuselevõtu osas sellega Rakvere Metsaühistu jaoks veel lõppenud, ees seisab nii ühistu sisemise töökorralduse kooskõlastamine kaubamärgi nõuetega kui ka uue visuaalse identiteedi kasutuselevõtmine.

Tänase seisuga on ühise kaubamärgi alla koondunud juba seitse ühistut - Läänemaa Metsaühistu, Põhja-Eesti Metsaühistu, Virumaa Metsaühistu, Vooremaa Metsaühistu, Valgamaa Metsaühistu, Põlvamaa Metsaühistu ja värskeimana Rakvere Metsaühistu.

Rakvere Metsaühistusse ühendab 530 metsaomanikku, kellele kuulub ühtekokku 14708 hektarit metsamaad. Rakvere Metsaühistu on asutatud 10. detsembril 1992. aastal, olles praegu vanim tegutsev metsaühistu Eestis. Aastast 2000 tegutseb Rakvere Metsaühistu tulundusühistu vormis. 2005 aastal sõnastas juhatus ja üldkoosolek esimesena Eestis erametsanduse hea tava, mida kasutatakse siiani ka oma praktikas.

Ühise kaubamärgi kasutuselevõtu vastu on huvi tundnud veel ühistuid, infot kaubamärgi kasutuselevõtmise tingimuste ja liitumisega seonduva kohta saab kaubamärgi valdajalt. Kaubamärgiga liitumine on avatud kõigile teenuste kvaliteedistandardile vastavale ning muid kaubamärgi kasutamise tingimusi järgivale metsaühistule.

NB! Metsaühistute kvaliteedistandard on leitav aadressilt http://www.eramets.ee/wp-content/uploads/2015/12/metsauhistu-standard_02122015.pdf ning kvalifitseerumistingimused http://www.eramets.ee/wp-content/uploads/2015/12/kvalifitseerimistabel_02122015.pdf

Allikas: Keskühistu Eramets 22.03.2016 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.