Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaamet alustab noorte looduskaitsjate koolitusprogrammiga (2016-03-21 12:00:18)


Keskkonnaameti noore looduskaitsja Junior Rangeri koolitusprogrammi raames antakse 13-17 aastastele noortele teadmisi Eesti rahvusparkide loodus- ning kultuuriväärtuste kohta.

Kevadistel jätkuseminaridel on teemaks kaitsealused liigid ja nende tegevusjäljed, kaitsealade taastamistööd, merereostus, looduse ja inimese lähendamine ning kohaliku pärandiga tutvumine. Kursustele oodatakse nii eelmiste aastate osalejaid kui ka uusi loodushuvilisi.

"Loodame, et ka tänavu tekib koolitusprogrammis osalejatel sügavam huvi loodushoiu vastu ning meie rahvusparkide noorte looduskaitsjate võrgustikuga liitub uusi tegusaid noori," lausus Keskkonnaameti keskkonnahariduse osakonna juhataja Maris Kivistik.

Esimesed jätkuseminarid toimuvad alanud koolivaheajal. Karula rahvuspargi noored osalevad 22.-23. märtsil talgutel, puhastades võsast Ähijärve niitu, meisterdades lindude pesakaste ning matkates röövlinnuteemalisel retkel. Lahemaa noored külastavad 23. märtsil lendoravate elupaiku, et tutvuda haruldase liigi bioloogiaga, otsida ühiselt tegevusjälgi ning arutleda lendorava kaitsmise teemal. 24. märtsil õpitakse läbi mängude, tantsude ja laulude tundma Lahemaa pohiranna murdekeelt. Vilsandi rahvuspargis õpitakse Aarne Tuule juhendamisel looduse vahendamist 16.-17. aprillil toimuval seminaril. Matsalu noored kohtuvad 22.-23. aprillil ning arutlevad merereostuse ja -ohutuse üle, lisaks räägib Lennart Lennuk loodushuvilistele Läänemere võõrliikidest. Viimasena toimub jätkuseminar Soomaal 23.-24. aprillil, kus tutvutakse piirkonna kultuuripärandiga, võetakse ette talgud Pärna talus ning õpitakse tundma niidukooslusi.

Noore looduskaitsja kursuseid on alates 2002. aastast korraldanud Euroopa Kaitsealade ühendus Europarc. Eesti, olles ühenduse liige, korraldab kursuseid alates 2004. aastast ning tänaseks toimuvad need kõigis Eestimaa viies rahvuspargis. Koolitusprogrammist saab osa kuni 175 noort üle Eesti.

Koolitusi korraldab Keskkonnaamet, programmi läbiviimisse on kaasatud ka looduskaitse korraldusega tegelevate organisatsioonide esindajad, erialaspetsialistid ja kohalik kogukond. Koolitusprogrammi läbiviimist toetab SA Keskkonnainvesteeringute Keskus.

Lisainfo:

Allikas: Keskkonnaameti 21. märtsi 2016 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.