Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tasuta infopäevadel tutvustatakse metsaomanikele Natura 2000 toetuse taotlemise tingimusi (2016-03-18 06:12:44)


Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda kutsub
metsaomanikke ja metsa majandamisega tegelevaid isikuid tasuta infopäevadele, millel tutvustatakse Natura 2000 toetuse taotlemise tingimusi erametsamaale. Infopäevad toimuvad 21. märtsil Pärnus, 22. märtsil Tallinnas, 28. märtsil Võrus ja 29. märtsil Haapsalus. Infopäevad algavad kõikides linnades kell 17.

 

Tänavu võtab SA Erametsakeskus Natura 2000 erametsamaa toetuse taotlusi vastu 4.- 22. aprillini. Toetuse eesmärk on kompenseerida erametsaomanikule looduskaitseliste piirangute tõttu saamata jäävat tulu Natura 2000 erametsamaal.

 

"Eile Rakveres toimunud esimesel infopäeval oli kõige rohkem küsimusi seotud toetuse taotlemisel üleskerkivate probleemidega seoses metsaala kaasomandi ja ühisomandiga. Samuti tunti huvi metsaalale esitatavate nõuete, metsa pindala mõõtmise ja piiride tähistamise kohta. Küsimused puudutasid ühtlasi piirimärkide tuvastamist ja taastamist," selgitas Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja avalike suhete juht Malle Lind.

 

Toetuse ühikumäär Natura 2000 sihtkaitsevööndis asuva metsaala ühe hektari kohta on kuni 110 eurot kalendriaastas ning Natura 2000 piiranguvööndis, hoiualal või alal, mille kohta on tehtud kaitse alla võtmise ettepanek või mille kohta on algatatud loodusobjekti kaitse alla võtmise menetlus, mille piires asuva metsaala ühe hektari kohta on kuni 60 eurot kalendriaastas.

 

Infopäevadele oodatakse erametsaomanikke, metsamajandamisega tegelevaid isikuid, metsaühistute eestvedajaid ja tugiisikuid ning metsanduse konsulente. Infopäevadel saab toetuse taotlemise tingimustest põhjaliku ülevaate, lektorid on sihtasutuse Erametsakeskus arendusnõunik Triin Suur ja kontrolliüksuse juht Gunnar Reinapu. Infopäevad toimuvad Maaeluministeeriumi tellimusel. Infopäevade korraldamist toetab Euroopa Liit.

 

Eestis on kokku umbes 85 000 hektarit Natura 2000 metsamaad, mis kuulub eraomanikele.

Infopäevadel osalemiseks on vajalik ennast eelnevalt registreerida: http://epkk.ee/uudised2/kutsume-infopaevadele-natura-2000-toetus-erametsamaale-tingimused-ja-kohapealne-kontroll/

Natura 2000 toetuste kohta saab täpsemalt lugeda SA Erametsakeskus veebilehelt: http://www.eramets.ee/uudised-1/sa-erametsakeskus/natura_toetust_erametsamaale_saab_taotleda_4__22-_aprillini_/

 

Allikas: Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.