Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Mart Helme: keelenõuete lõdvendamine on märk valitsuse plaanist vedada eestlased multikultisohu (2016-03-16 14:44:47)


Reformierakonna, IRL ja sotside kava lõdvendada Narva taksojuhtidele niigi leebeid keelnõudeid on järjekordne tõend sellest, et valitsus püüab meid harjutada omaks võtma rahvuskultuuri lämmatavat multikulti-ideoloogiat, leiab Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna juht Mart Helme.

„Taksojuhtide keelenõuete leevendamise kava annab tunnistust valitsuse poliitika muutumisest järjest revisjonistlikumaks. Riik on revideerimas suhtumist okupatsiooni ja okupatsioonikahjudesse. Kukesammude haaval lõdvendatakse kodakondsuse taotlemist, leebemalt vaadatakse immigratsioonipoliitika peale. Need kaitseliinid olid 1990ndate aastate algul riigis iseenesest mõistetavad. Selgub, et enam mitte. Valitsus on käega löönud Tartu rahulepingule ja nüüd ka integratsioonile.
Keelenõuete lõdvendamine on järjekordne näide sellest, kuidas Reformierakond ja sotsid veavad meid vaikselt, aga järjekindlalt multikultisohu,“ ütles Helme.

„Kahetsusväärselt on keelenõuete lõdvendamisega kaasa läinud end konservatiivseks parteiks nimetav IRL. Aina selgemaks saab, et konservatiivsest maailmavaatest on veel alles ainult fassaad. IRL-i liige Priit Sibul ütles eile Riigikogu ees otse välja, et „me toimetame kiiresti muutuvas ühiskonnas ja sellega tuleb kaasas käia“. See on allaheitliku liberaali, aga mitte konservatiivi jutt. Konservatiivi kohus on alles hoida Eesti keelt, kultuuri ja tavasid välise surve kiuste.“

Helme sõnul pole mingit põhjust loobuda nõudest, et Eestis töötav taksojuht oskaks keelt B1 kategooria tasemel. „B1 on kõige madalam keeleoskuse kategooria. Ei saa rääkida sellest, et inimesed ei ole võimelised seda omandama. Narvas ei ela idioodid. Narva inimesed on võimelised omandama B1 tasemel keeleoskuse, kui neile anda stiimul, kui neid aidata ja anda abivahendid. Meil on riigikeel ja me peame tagama, et riigikeelt ka kasutataks.“

Allikas: Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna 16.03.2016 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.