Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Eesti Maaülikooli täienduskoolitused (2016-03-14 04:54:31)

Eesti Maaülikooli avatud ülikool korraldab järgmised koolitused:


1. PORTFOOLIO KOOSTAMINE

Sihtrühm: kutsetaotlejad

Toimumisaeg: 22.03.2016 (teisipäev)

Toimumiskoht: Tartu, Eesti Maaülikooli tehnikamaja, Kreutzwaldi 56/1- A303

Maht: 6 akadeemilist tundi auditoorset tööd

Sisu:

portfoolio mõiste ja vormid;

koostamise etapid;

ülesehitus ja maht;

esitamine ja avalikustamine;

uuendamine.

Õpiväljund: koolituse läbinu oskab teostada eneseanalüüsi ja vormistada kutsetaotluse dokumente

Koolitaja: Maret Prits, MSc, Eesti Maaülikooli majandus- ja sotsiaalinstituudist, andragoog 7 tase

Ajakava

09.15 - 11.30 õppetöö

11.45 - 14.00 õppetöö

Õppeteenustasu: 58 eurot


Info ja registreerimine: vajalik eelregistreerimine kuni 20. märts 2016

https://ois.emu.ee/pls/ois/!tere.tulemast?leht=OK.AR.ID&id_ay_toimumine=8403&systeemi_seaded=3,1,12,
1&sessioon=0


2. ALLERGEENIOHJE TOIDUKÄITLEMISETTEVÕTTES

Sihtrühm: toidukäitlemisega tegelevate ettevõtete töötajad

Toimumisaeg ja -koht: 06.05.2016 (reede), Tartus Eesti Maaülikoolis (Kreutzwaldi 56/1 ruum 303, III korrus, avatud ülikooli õppeklass)

Maht: 7 akadeemilist tundi auditoorset tööd (üks õppepäev)

Sisu:

· toiduallergia ja toidutalumatus, toiduallergeenid;

· õigusaktidest tulenevad kohustused toidukäitlejatele, sh märgistamine;

· allergeenide juhtimine ettevõttes:

- töötlemise mõju allergeenidele;
- vead käitlemisel;
- allergeenide juhtimise plaan;
- allergeenid HACCP plaanis.

Õpiväljund:

infopäeva eduka läbimise tulemusena osalenu:

· teab, mis on toiduallergia ja toidutalumatus;

· tunneb toiduallergeene ning allergilise reaktsiooni tunnuseid;

· tunneb toidukäitleja kohustusi seoses allergeenidega;

· tunneb töötlemise mõju allergeenidele;

· oskab vältida vigu käitlemisel;

· oskab koostada nõuetekohast toiduallergeenide märgistust;

· oskab koostada ja kinni pidada allergeenide juhtimise plaanist.

Õppejõud: Katrin Laikoja, mag (tehn), toiduohutuse ja toiduainetetööstuse tootearenduse lektor

Ajakava:

10.00 - 11.30 õppetöö
11.45 - 13.15 õppetöö
13.45 - 15.15 õppetöö
15.30 - 16.15 õppetöö

Hind: 54 eurot

VAJALIK EELREGISTREERIMINE kodulehe aadressil hiljemalt 02. mai 2016
https://ois.emu.ee/pls/ois/!tere.tulemast?leht=OK.AR.ID&id_ay_toimumine=8283&systeemi_seaded=3,1,12,
1&sessioon=0

3. MAHLATOODETE VALMISTAMINE, KVALITEET JA HÜGIEEN

Sihtrühm: väiketootjad, töötlejad ja teised huvilised.

Eesmärk: anda teadmised mahlatoodete valmistamise nõuetest, selle kvaliteedist ja hügieenist.

Õpiväljundid:

koolitusel osalenu:

· tunneb hügieeninõudeid mahlade töötlemisel;

· tunneb mahlatoodete kvaliteeti;

· teab milliseid kasulikke ühendeid leidub mahlades ja mis nende ühendite säilivust mõjutab;

· teab väiketööstuslikust puuvilja- ja marjamahlade tootmise tehnoloogiast;

· teab milliseid seadmeid valida väiketööstuses.

Maht: 6 akadeemilist tundi

Toimumise aeg ja koht: 19.05.2016 (neljapäev) Eesti Maaülikooli Polli aiandusuuringute keskus, Viljandimaa.

Õppeteenustasu: 84 EUR ( sisaldab koolitustasu 70 EUR + käibemaks 14 EUR)

Õppe sisu:

- hügieeninõuded mahlade töötlemisel; (K. Laikoja)

- mahlades leiduvad kasulikud ühendid ja nende säilimine tehnoloogilises protsessis; (P. Raudsepp)

- väiketööstuslik puuvilja ja marjamahlade tootmise tehnoloogia; (U. Bleive)

- väiketöötlemise planeerimine; (ruumide, logistika, tehnoloogia planeerimine)

- tootmise tunnustamine;

- seadmete valik väiketööstuses ja mahlatoodete kvaliteet;

- praktiline õpe Polli aiandusuuringute keskuse mahla tehnoloogilise sisseseade baasil. (P. Balõnski)

Ajakava

10.00 - 11.30 õppetöö

11.30 - 12.00 kohvipaus

12.00 - 13.30 õppetöö

13.30 - 13.45 paus

13.45 - 15.15 õppetöö

Õppekeskkonna kirjeldus: koolitus viiakse läbi Polli aiandusuuringute keskuse õppeklassis, mis on varustatud arvuti ja dataprojektoriga.

Koolitusel osalenule väljastatakse tõend.

Õppejõud:

Katrin Laikoja, mag (tehn), Eesti Maaülikooli veterinaarmeditsiini ja loomakasvatusinstituudi lektor.

Piret Raudsepp, Eesti Maaülikooli põllumajandus- ja keskkonnainstituudi teadur ja veterinaarmeditsiini ja loomakasvatusinstituudi toitumisõpetuse lektor.

Uko Bleive, Eesti Maaülikooli põllumajandus- ja keskkonnainstituudi Polli aiandusuuringute keskuse teadmistepõhiste tervise- ja loodustoodete kompetentsikeskuse peaspetsialist.

Peeter Balõnski, Eesti Maaülikooli põllumajandus- ja keskkonnainstituudi Polli aiandusuuringute keskuse toidutehnoloog ja toodete arendaja.

VAJALIK EELREGISTREERIMINE maaülikooli avatud ülikooli tel 731 3275, 731 3175, 731 3174 või täites registreerumisvormi maaülikooli kodulehe aadressil http://avatudylikool.emu.ee/taiendope/
registreeru-kursusele/



Koolitusi korraldab:

Eesti Maaülikooli avatud ülikool

Kreutzwaldi 56/1

51014 Tartu

tel 731 3174, 731 3175, 731 3275,

e-post: avayl@emu.ee

http://avatudylikool.emu.ee/avatud-ulikool/ 


Allikas: Eesti Maaülikooli avatud ülikooli teade

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
ansambel
Lingid

VÄETISEREGISTER
LINNUPELETUSPALL
TAIMEKAITSE-VAHENDID 2016
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
VIINAMARJAD
TOALILLED
KOMPOST
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
KÖÖGIVILJAD
TOMAT KASVUHOONES
EESTI KARTULISORDID
TAIMEHAIGUSED
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
TAIMEVAHETUS
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.