Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Eesti Maaülikooli täienduskoolitused (2016-03-14 04:54:31)

Eesti Maaülikooli avatud ülikool korraldab järgmised koolitused:


1. PORTFOOLIO KOOSTAMINE

Sihtrühm: kutsetaotlejad

Toimumisaeg: 22.03.2016 (teisipäev)

Toimumiskoht: Tartu, Eesti Maaülikooli tehnikamaja, Kreutzwaldi 56/1- A303

Maht: 6 akadeemilist tundi auditoorset tööd

Sisu:

portfoolio mõiste ja vormid;

koostamise etapid;

ülesehitus ja maht;

esitamine ja avalikustamine;

uuendamine.

Õpiväljund: koolituse läbinu oskab teostada eneseanalüüsi ja vormistada kutsetaotluse dokumente

Koolitaja: Maret Prits, MSc, Eesti Maaülikooli majandus- ja sotsiaalinstituudist, andragoog 7 tase

Ajakava

09.15 - 11.30 õppetöö

11.45 - 14.00 õppetöö

Õppeteenustasu: 58 eurot


Info ja registreerimine: vajalik eelregistreerimine kuni 20. märts 2016

https://ois.emu.ee/pls/ois/!tere.tulemast?leht=OK.AR.ID&id_ay_toimumine=8403&systeemi_seaded=3,1,12,
1&sessioon=0


2. ALLERGEENIOHJE TOIDUKÄITLEMISETTEVÕTTES

Sihtrühm: toidukäitlemisega tegelevate ettevõtete töötajad

Toimumisaeg ja -koht: 06.05.2016 (reede), Tartus Eesti Maaülikoolis (Kreutzwaldi 56/1 ruum 303, III korrus, avatud ülikooli õppeklass)

Maht: 7 akadeemilist tundi auditoorset tööd (üks õppepäev)

Sisu:

· toiduallergia ja toidutalumatus, toiduallergeenid;

· õigusaktidest tulenevad kohustused toidukäitlejatele, sh märgistamine;

· allergeenide juhtimine ettevõttes:

- töötlemise mõju allergeenidele;
- vead käitlemisel;
- allergeenide juhtimise plaan;
- allergeenid HACCP plaanis.

Õpiväljund:

infopäeva eduka läbimise tulemusena osalenu:

· teab, mis on toiduallergia ja toidutalumatus;

· tunneb toiduallergeene ning allergilise reaktsiooni tunnuseid;

· tunneb toidukäitleja kohustusi seoses allergeenidega;

· tunneb töötlemise mõju allergeenidele;

· oskab vältida vigu käitlemisel;

· oskab koostada nõuetekohast toiduallergeenide märgistust;

· oskab koostada ja kinni pidada allergeenide juhtimise plaanist.

Õppejõud: Katrin Laikoja, mag (tehn), toiduohutuse ja toiduainetetööstuse tootearenduse lektor

Ajakava:

10.00 - 11.30 õppetöö
11.45 - 13.15 õppetöö
13.45 - 15.15 õppetöö
15.30 - 16.15 õppetöö

Hind: 54 eurot

VAJALIK EELREGISTREERIMINE kodulehe aadressil hiljemalt 02. mai 2016
https://ois.emu.ee/pls/ois/!tere.tulemast?leht=OK.AR.ID&id_ay_toimumine=8283&systeemi_seaded=3,1,12,
1&sessioon=0

3. MAHLATOODETE VALMISTAMINE, KVALITEET JA HÜGIEEN

Sihtrühm: väiketootjad, töötlejad ja teised huvilised.

Eesmärk: anda teadmised mahlatoodete valmistamise nõuetest, selle kvaliteedist ja hügieenist.

Õpiväljundid:

koolitusel osalenu:

· tunneb hügieeninõudeid mahlade töötlemisel;

· tunneb mahlatoodete kvaliteeti;

· teab milliseid kasulikke ühendeid leidub mahlades ja mis nende ühendite säilivust mõjutab;

· teab väiketööstuslikust puuvilja- ja marjamahlade tootmise tehnoloogiast;

· teab milliseid seadmeid valida väiketööstuses.

Maht: 6 akadeemilist tundi

Toimumise aeg ja koht: 19.05.2016 (neljapäev) Eesti Maaülikooli Polli aiandusuuringute keskus, Viljandimaa.

Õppeteenustasu: 84 EUR ( sisaldab koolitustasu 70 EUR + käibemaks 14 EUR)

Õppe sisu:

- hügieeninõuded mahlade töötlemisel; (K. Laikoja)

- mahlades leiduvad kasulikud ühendid ja nende säilimine tehnoloogilises protsessis; (P. Raudsepp)

- väiketööstuslik puuvilja ja marjamahlade tootmise tehnoloogia; (U. Bleive)

- väiketöötlemise planeerimine; (ruumide, logistika, tehnoloogia planeerimine)

- tootmise tunnustamine;

- seadmete valik väiketööstuses ja mahlatoodete kvaliteet;

- praktiline õpe Polli aiandusuuringute keskuse mahla tehnoloogilise sisseseade baasil. (P. Balõnski)

Ajakava

10.00 - 11.30 õppetöö

11.30 - 12.00 kohvipaus

12.00 - 13.30 õppetöö

13.30 - 13.45 paus

13.45 - 15.15 õppetöö

Õppekeskkonna kirjeldus: koolitus viiakse läbi Polli aiandusuuringute keskuse õppeklassis, mis on varustatud arvuti ja dataprojektoriga.

Koolitusel osalenule väljastatakse tõend.

Õppejõud:

Katrin Laikoja, mag (tehn), Eesti Maaülikooli veterinaarmeditsiini ja loomakasvatusinstituudi lektor.

Piret Raudsepp, Eesti Maaülikooli põllumajandus- ja keskkonnainstituudi teadur ja veterinaarmeditsiini ja loomakasvatusinstituudi toitumisõpetuse lektor.

Uko Bleive, Eesti Maaülikooli põllumajandus- ja keskkonnainstituudi Polli aiandusuuringute keskuse teadmistepõhiste tervise- ja loodustoodete kompetentsikeskuse peaspetsialist.

Peeter Balõnski, Eesti Maaülikooli põllumajandus- ja keskkonnainstituudi Polli aiandusuuringute keskuse toidutehnoloog ja toodete arendaja.

VAJALIK EELREGISTREERIMINE maaülikooli avatud ülikooli tel 731 3275, 731 3175, 731 3174 või täites registreerumisvormi maaülikooli kodulehe aadressil http://avatudylikool.emu.ee/taiendope/
registreeru-kursusele/



Koolitusi korraldab:

Eesti Maaülikooli avatud ülikool

Kreutzwaldi 56/1

51014 Tartu

tel 731 3174, 731 3175, 731 3275,

e-post: avayl@emu.ee

http://avatudylikool.emu.ee/avatud-ulikool/ 


Allikas: Eesti Maaülikooli avatud ülikooli teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.