Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Põllumajandusameti juurde luuakse uus maaparanduse infosüsteem (2016-03-07 14:15:21)


Maaeluministeerium sõlmis AS Helmesega lepingu uue e-teenuseid pakkuva maaparanduse infosüsteemi loomiseks Põllumajandusameti (PMA) juurde. Infosüsteemi valmimisel muutub dokumentide menetlemine klientide jaoks kiiremaks ja mugavamaks ning Põllumajandusameti tööprotsess senisest efektiivsemaks.

"Infosüsteemi arendamise peamine eesmärk on luua klientidele iseteenindusvõimalus ning muuta maaparandusega seotud dokumentide ja taotluste esitamine paberivabaks. Praegune maaparanduse infosüsteem on juba üle 10 aasta vana ning ei vasta enam klientide ootustele," ütles Maaeluministeeriumi kantsler Ants Noot . "Uue süsteemi abil muutub taotluste ja teabe esitamine klientidele lihtsamaks ja kiiremaks, see hakkab toimuma läbi Maaeluministeeriumi kliendiportaali. Samuti uuendatakse protsessi käigus olemasolevad maaparandussüsteemide registrid."

Kantsler Ants Nooda sõnul muutub uue süsteemi loomisega menetlusprotsess klientide jaoks nii odavamaks kui selgemaks. "Esiteks vähenevad loodavate teenuste abil Põllumajandusameti keskustesse sõitmiseks tehtavad kulutused ning menetluse käigust ülevaate saamiseks kuluv aeg. Ühtlasi muudab see menetluse läbipaistvamaks," lisas Noot.

Lisaks on tulevikus igal maaomanikul võimalus mugavalt näha ja saada infot tema maaomandil paiknevate maaparandussüsteemide kohta.

Infosüsteemi loomisega muutuvad ametnike poolt läbiviidavad menetlused elektrooniliseks ning kaob dokumentide ja andmete topeltsisestamine infosüsteemidesse. Menetlusprotsessi optimeerimisel kiireneb menetluste läbi viimine, kuna kõik maaparanduse valdkonna menetlused on ühes infosüsteemis ning seotud vastavate maaparandusehitiste ja -süsteemidega.

Maaparanduse infosüsteemi potentsiaalsed kasutajad on ligikaudu 95 000 maaomanikku, kelle maal on maaparandussüsteem. 2015. aastal kasutas maaparanduse valdkonna poolt pakutavaid teenuseid 9063 maaparandussüsteemide omanikku. Need on otsesed kasusaajad, kelle jaoks enda maaparandussüsteemide haldamine ja nendega seotud toimingute tegemine muutub edaspidi lihtsamaks.

Infosüsteem peaks valmima 1. juuniks 2017. aastal ning selle orienteeruv maksumus on 575 000 eurot, millest 481 800 eurot kaetakse Euroopa Regionaalarengu fondist. Projekti maksumus sisaldab nii infosüsteemi loomist ja hooldust kui kasutajate koolitust.

2015. aasta detsembris sai Põllumajandusamet Euroopa Regionaalarengufondist positiivse rahastamise otsuse ka mahepõllumajanduse ja taimekaitse infosüsteemide arendamiseks.

Allikas: Maaeluministeeriumi 07.03.2016 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.