Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
PPA väljastab eilsest tugevama krüptograafiaga ID-kaarte (2016-03-04 01:27:17)


Politsei- ja Piirivalveamet hakkas eilsest teenindustes väljastama ID-kaarte, mis kasutavad senisest tugevamat krüptograafiat. Selliste kaartide tootmine algas 1. märtsil, tänasest väljastatakse neid inimestele ja need jõuavad kasutusse.

Tugevam krüptograafia on kasutusel kõigil alates 1. märtsist toodetud ID-dokumentidel ehk ID-kaartidel, elamisloakaartidel ning digi-ID-kaartidel, samuti mobiil-ID-l.

"Võtsime ID-kaardil kasutusele tugevama SHA-2 algoritmi, millele lähevad järjest üle ka maailma suurimad tarkvaratootjad. Tugevam krüptograafia aitab tagada Eesti ID-dokumentide kõrgema turvalisuse ka tulevikus," ütles Politsei- ja Piirivalveameti arendusosakonna juht Joosep Kaasik.

Uute ID-kaartidega võib algul esineda tõrkeid osade e-teenuste kasutamisel, kui teenusepakkujal on seadistamata vahesertifikaat, mis on vajalik tugevama krüptograafiaga ID-kaardi teenindamiseks. Kõik suuremad e-teenuste pakkujad on vajalikud muudatused juba teinud.

"Täname veebiteenuste pakkujaid, kes on oma infosüsteeme uuendanud ja ootame, et esimesel võimalusel teeks vajalikud muudatused ära kõik teenusepakkujad," ütles Joosep Kaasik.

Kui inimesel tekib uue ID-kaardiga sisselogimisel ja allkirjade andmisel tõrkeid, siis saab ajutiselt sisselogimiseks ja allkirjade andmiseks kasutada mobiil-ID-d. Ainult sisselogimiseks saab kasutada ka pangalinki, kuna kõik suuremad pangad on oma infosüsteemides vajalikud muudatused juba teinud.

Varem välja antud kaartide uuendamine algab märtsi keskel, kui avaldatakse ID-kaardi tarkvara versioon, mis võimaldab kaarti uuendada isikliku arvuti ja kaardilugejaga. PPA teenindusse selleks tulema ei pea. Uuendamine on plaanis lõpule viia käesoleva aasta jooksul.

Taustainfo e-teenuste arendajatele:

E-teenuste arendajatele detailsed juhised ESTEID-SK 2015 toe seadistamiseks: http://id.ee/?lang=et&id=37478

E-teenuste pakkujatel palutakse võtta kasutusele tugevam krüptograafia: http://id.ee/?id=30011&read=37472

Krüptograafiliste algoritmide elutsükli uuring 2015: https://www.ria.ee/public/RIA/Kruptograafiliste_algoritmide_
uuring_2015.pdf

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.