Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Uued bussid disainitakse tartlaste lemmikkavandi järgi (2016-02-26 00:25:18)

Aasta pärast hakkavad Tartu tänavatel sõitma bussid, mille kujunduse hindasid tartlased ülekaalukalt parimaks.


Kuna seoses kavandatava uue bussiliiniveo riigihankega on Tartu linnal plaanis uuendada ka busside väljanägemist, siis küsis linnavalitsus lisaks professionaalsele žüriile ka tartlastelt arvamust. Linlastele esitati hindamiseks kuus Tartu Kõrgema Kunstikooli meedia- ja reklaamikunsti osakonna tudengite tehtud bussikavandit. Hääletada sai nii linna kodulehel kui infokeskuses.

Ligi 4000st hääletajast valis üle 40 protsendi parimaks bussikavandi nr 1, kus punavalges värvitoonis bussil on kujutatud Tartu tuntud ehitiste piirjooned. Töö autor on Tartu Kõrgema Kunstikooli tudeng Karilin Tõnisoja. Zürii valis parimaks triibuliste motiividega disainitud bussikavandi, mille autor on Siim Parisoo. Rahvalemmik kuulus žürii edetabelis keskmiste hulka.

"Kuna tartlastele meeldinud kavand võitis nii ülekaalukalt, siis otsustasime selle kavandiga jätkata. Edasises protsessis jätkame koostööd valitud kujunduse autoriga ja arendame kavandit nii tehniliselt kui esteetiliselt," ütles Tartu linnapea Urmas Klaas.

Praegune liiniveoleping ASiga SEBE l õpeb Tartu linnal 2017. aasta suvel. Lähiajal kuulutatakse välja uus liiniveohange. Uus leping sõlmitakse kümneks aastaks.

Allikas: Tartu Linnavalitsuse pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.