Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
PRIA avab kiviaia taastamise toetuse taotlusvooru (2016-02-12 11:25:11)


15.-19. veebruarini saab esitada PRIA-le taotlusi kiviaia taastamise toetuse saamiseks.

Eesti maaelu arengukava 2014-2020 meetme 4 "Investeeringud materiaalsesse varasse" kaudu on kiviaedade taastamiseks sel rahastusperioodil eraldatud 2,5 miljonit eurot, sellest 1,5 miljonit eelolevaks taotlusvooruks.

Toetust makstakse vaid nende piirkondade kiviaedade taastamiseks, kus kiviaiad on traditsiooniliselt esinenud. Kunagise kiviaia asukoht peab olema looduses visuaalselt tuvastatav. Aed peab asuma vähemalt 80% ulatuses hooldatud põllumajandusmaal või sellega piirnema.

Nõuded taastatavale kiviaiale - minimaalne kõrgus-laius, kivide ladumine kuivlaona, piirangud kivide juurdehankimisel jne - on samasugused nagu varasemal taotlusperioodil. Nõuded ja toetuse taotlemise tingimused on täpsemalt kirjeldatud meetme määruses ja PRIA kodulehel . Toetuse suurus on 60-90 cm kõrguse aia puhul 16 €/m ja üle 90 cm kõrge aia puhul 25 €/m ning kiviaed peab olema vähemalt 5 m pikk. Otsused toetuste määramiseks koostab PRIA hiljemalt 7. juuniks.

Kiviaia taastamise toetuse eesmärk on traditsiooniliste kiviaedade säilimine, et suurendada maastike esteetilist väärtust, luua elupaiku ning suurendada bioloogilist mitmekesisust, säilitada maastiku ajaloolist ja kultuurilist väärtust. Aastatel 2008-2012 määras PRIA kokku 3,96 miljonit eurot toetusi 171 kilomeetri kiviaedade taastamiseks.

Allikas: PRIA 12.02.2016 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.