Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Viies Eesti ettevõte pälvis Euroopa Liidu ökomärgise (2016-02-06 02:50:47)


Keskkonnaminister Marko Pomerants andis pesupesemisvahendeid tootvale ettevõttele Mayeri Industries AS 4. veebruari õhtul pidulikult üle Euroopa Liidu ökomärgise. Euroopa Liidu ökomärgist võib oma toodetel kasutada nüüd kokku viis Eesti ettevõtet.

"Olen nii vana mees, et mäletan, kuidas Lääne-Virumaal, Kadrina kandis Loobu jõe kalda peal Bio-Esti tehti. Tore, et osa Eestimaa keemiatööstuse traditsioonid on Mayeri Industries AS-i näol jõudnud Euroopa ökomärgise tasemele," ütles keskkonnaminister.

1993. aastal riigiaktsiaselts Flora erastamisel asutatud ning 100% Eesti kapitalil põhinev Mayeri Industries AS on suurim pesupesemisvahendite tootja lähiregioonis. Ettevõtte põhiliseks toodanguks on pulbrilised ning vedelad pesemis- ja puhastusvahendid.

2015. aastal viis ettevõte kõik toodetavad pesupulbrid ja -geelid vastavusse Euroopa Liidu ökomärgise nõuetega ning omandas vastava sertifikaadi. Selleks vahetati välja ohtlikumad toorained vähemohtlike vastu ja vähendati pakendite kaalu. Euroopa Liidu ökomärgisega pesupesemisvahendid sisaldavad tavalisest ohutumaid tooraineid ning vähem lõhnaaineid, mis võivad põhjustada erinevaid allergiaid. Lisaks on neile omane väiksem doseerimiskogus ning väiksema kaaluga pakendid.

"Ökomärgise saamine oli loogiline jätk ettevõtte ühe tähtsaima põhimõtte järgimiseks - toota toimelt tõhusaid ning samas keskkonnale ja inimestele võimalikult ohutuid tooteid. Märgis on kinnituseks meie praegustele ja tulevastele klientidele, et Mayeri pesupesemisvahendid on vähemalt sama tõhusad kui teised turul olevad sama kategooria tooted, kuid kontrollitud väiksema negatiivse keskkonnamõjuga," ütles ettevõtte turundusjuht Dagmar Reinumägi.

Euroopa Liidu ökomärgis on väikese keskkonnamõjuga toodetele ja teenustele antav märgis, mis on mõeldud ettevõtetele, kes hoolivad keskkonnast ja tahavad vähendada oma toodete negatiivset mõju keskkonnale. Ökomärgise kasutuselevõtt aitab kaasa ka loodusvarade tõhusamale kasutamisele, tarbijate keskkonnateadlikkuse tõstmisele ja turu keskkonnahoidlikumaks muutmisele.

Lisaks ettevõttele AS Mayer Industries võivad ökomärgist Eestis kasutada neli ettevõtet: AS Estko, AS Kroonpress, AS Eskaro ning Akzo Nobel Baltics.

 

Allikas: Keskkonnaministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.