Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Eesti otsingu- ja päästemeeskond osaleb õppusel Taanis (2016-01-28 11:43:06)

Eesti otsingu- ja päästemeeskond (EST-USAR) sõidab täna pärastlõunal Taani Kuningriiki, et osaleda Euroopa Liidu Elanikkonnakaitsemehhanismi egiidi all toimuval väliõppusel. Õppuse stsenaariumi kohaselt tuleb päästjail tegeleda maavärina tagajärjel kannatada saanud inimeste päästmise ja purustuste likvideerimisega. Õppusel osalemise peamine eesmärk sel korral on anda meeskonna uutele liikmetele võimalus harjutada rahvusvahelist koostööd päästesündmusel ja seeläbi parandada oma valmisolekut siseriiklikuks reageerimiseks varingupääste sündmustele.

Taani suundunud Eesti otsingu- ja päästemeeskonna koosseisus on 40 inimest, nende seas päästjad, meedikud, logistikud, staabitöötajad, IT ekspert ja ka 2 otsingukoera. Meeskonnaga on kaasas ka abitreener ja vaatleja. Õppus toimub Taani päästeasutuse (DEMA, Danish Emergency Management Agency) Päästekolledži treeningkeskuses Tinglevis. Lisaks Eesti otsingu ja päästemeeskonnale testivad oma võimekust Austria, Itaalia ja Euroopa Liidu elanikkonnakaitse mehhanismi koordineerimise meeskond ning lisaks tehniline tugi meeskonnale.

Seekordse õppusel osalemise teeb eriliseks asjaolu, et esimest korda osaleb otsingu- ja päästemeeskond õppusel rahvusvaheliselt klassifitseeritud meeskonnana. Eelmise aasta novembris läbis Eesti otsingu- ja päästemeeskond INSARAG klassifitseerimisharjutuse, mille tulemusena omistati meeskonnale rahvusvaheliselt aktsepteeritud MUSAR (Medium Urban Search and Rescue) sertifikaat. Rahvusvahelises otsingu- ja päästemeeskondade võrgustikus on Eesti meeskonna nimetus EST-USAR.

Õppus kestab 1. veebruarini. Õppusel osalemise kulud kaetakse Euroopa Liidu Elanikkonnakaitsemehhanismi süsteemi tõhustamise fondist.

Allikas: Päästeameti 28.01.2016 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.