Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kesklinna Talvefestival toob valguse ja kunsti linna (2016-01-27 00:04:29)


„Kesklinna Talvefestival“ toimub 5.-7. veebruarini Toompargis ning see toob pimedasse veebruarikuusse valgusinstallatsioonid ning jääskulptuuride näituse. Sobivate ilmastikuolude korral rajatakse samasse ka lumelinn ning Snelli tiigil avatakse liuväli.

Kesklinna vanem Alar Nääme lisas, et linnaosa valitsus toob tänavu esimest korda oma sündmustekalendrisse Kesklinna talvefestivali, mis koondab ühe nime alla varasemalt erinevatel aegadel toimunud jääskulptuuride ja valgusinstallatsioonide rajamise ning lumelinna ehituse.

Talvefestivali alateemaks on tänavu „Teine dimensioon“ ning idee eestvedajateks ja teostajateks on skulptorid Elo Liiv ning Andres Mesner.

Jääskulptuurid leiavad koha Toompargis kõnniteede ääres. Skulptuurid valgustatakse ning neid saab imetleda ka pimedal ajal. Skulptuuride valmistamisel osalevad kunstnikud Tiiu Kirsipuu, Põvvat Kama, Marianne Jõgi, Kaarel Kütas, Leena Kuutmaa ning Henry Timusk.

Valgusinstallatsioonid paigaldatakse Patkuli trepile ja Toompea müürile. Selles teevad kaasa kunstnikud Aleksander Zverev ja Ingrid Aasoja, Varvara Guljajeva ja Mar Canet, Elo Kiivet, Jana Soans, Marianne Jõgi ja Elo Liiv, Ulla Männi ja Priit Pärle ning Ahti Sepisvart ja Mark Grimitliht. Näituse eesmärgiks on luua valgusega nihe linnakodaniku igapäevasesse liikumistrajektoori ning valgustada välja kohad, mis muidu on peidus.

Jääskulptuuride ja valgusinstallatsioonide näitus avatakse 5. veebruaril kell 18.00 perfomance´i ja kontserdiga.

„Kesklinna Talvefestival pakub pimedal ajal positiivseid emotsioone, elavdab avalikku linnaruumi ning kutsub inimesi avastama Toompargi ja Patkuli trepi ümbrust ning ka Toompea nõlva,“ tutvustas festivali ideed skulptor Elo Liiv.

Laupäeval, 6. veebruaril kell 12.00 avatakse lumelinn ning toimub kontsert. Juba 11. korda kesklinna kerkiv lumelinn on meeleolukas traditsiooniline talvesündmus lastele ja peredele. Lumest saab tugev ehitusmaterjal, millest vormitakse vahvaid skulptuure ja libedate radadega atraktsioone. Lumelinna on tulemas kaheksa tööd, mille ehitajateks on peamiselt kooliõpilastest koosnevad võistkonnad. Koha leiab ka Tiiu Kirsipuu juhendamisel valmiv lumeskulptuur mõõtudega 2,5x2,5 meetrit, mille valmistavad Tallinna Ülikooli tudengid.

Valgusinstallatsioonid demonteeritakse festivali lõppedes, kuid lumelinn ning jääskulptuurid jäävad parki seni, kuni ilm lubab!

Kesklinna talvefestival toimub tänavu esimest korda, ühendades nime alla nii valgusinstallatsioonide ja jääskulptuuride eksponeerimise, kui ka lumelinna ehituse. Sündmust korraldab Tallinna Kesklinna Valitsus.

Allikas: Tallinn.ee


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.