Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Konservatiivne Rahvaerakond: Kaljuranna ja Rõivase välispoliitika kahjustab Eesti huve (2016-01-14 00:08:25)


Välisministri Marina Kaljuranna ja peaminister Taavi Rõivase Riigikogu ees välja öeldud seisukoht,et valitsus kavatseb loobuda okupatsioonikahjude väljanõudmisest, näitab, et täidesaatev võim eirab Riigikogu korraldusi ja koos sellega ka põhiseadust.

Riigikogu Konservatiivse Rahvaerakonna fraktsioon juhib tähelepanu, et Riigikogu on teinud 2004.aasta 9. juunil vabariigi valitsusele ülesandeks jätkata kahjutasunõude ettevalmistamist. 2005. aasta 14. jaanuaril kinnitas vabariigi valitsus seisukoha, et projektiga hakkab tegelema justiitsministeerium koos välisministeeriumiga.

„Pärast seda, kui 2005. aastal astus ametisse Reformierakondlik valitsus, pandi kahjunõuete teema kalevi alla. Samas pole ükski hilisem Riigikogu koosseis ega valitsus kahjunõuete väljanõudmise otsust tühistanud, mistõttu Marina Kaljurannal ja Taavi Rõivasel puudub igasugune mandaat Riigikogu kui seadusandliku võimu otsust eirata ja okupatsioonikahjude väljanõudmisest loobuda,“ ütles Konservatiivse Rahvaerakonna esimees Mart Helme.

„Peale selle, et valitsuse tegevus on põhiseaduse vastane, võtab Rõivase ja Kaljuranna poliitika järgmistelt valitsustelt võimaluse esitada Venemaale kahjunõudeid. „Loomulikult pole Eestil praegu lootust Venemaalt midagi saada, aga Putini Venemaa ei ole igavene. Me peame mõtlema mitu aastakümmet ette,“ ütles Helme.

Helme sõnul tähendab kahjunõuete nimetamine perspektiivituks loovutusvõidu andmist Venemaale „Reaalses maailmas nõutakse, kaubeldakse, vaieldakse. Eesti diplomaatia võiks ka ükskord õppida kauplema, vaidlema ja mitte ainult järele andma. Kaljurand tahab kitsendada järgmiste valitsuste mänguruumi ja kahjustab sellega Eesti rahvuslikke huve. Kõige hullem on see, et Kaljurand ei saa aru, et osutab teeneid Venemaale, kelle eest ta meid justnagu kaitsma peaks.“

Helme hinnangul on praeguse Reformierakonna valitsuse välispoliitika kõige allaheitlikum ja selgrootum kogu taasiseseisvunud Eestis ning see kahjustab ka Balti riikide koostööd, kuivõrd nii Läti kui ka Leedu kavatsevad okupatsioonikahjud Venemaalt välja nõuda.

Allikas: Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.