Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Veterinaar- ja Toiduamet vajab heade erialateadmistega võimekat juhti (2016-01-05 13:25:36)


2015. aasta viimasel tööpäeval vabastas maaeluminister ametist Veterinaar- ja Toiduameti (VTA) peadirektori. VTA on Eesti põllumajandus- ja toidusektori igapäevase toimimise ja arengu seisukohalt strateegilise tähtsusega ametiasutus, millele tuleb võimalikult kiiresti leida väga heade erialateadmistega võimekas juht. VTA kindel ja stabiilne tegevus mõjutab igapäevaselt meie toidutootmist, loomakasvatust, toiduohutust, toiduainete väliskaubandust ja teisi põllumajandus- ja toidusektori olulisi valdkondi.

„Veterinaar- ja Toiduametil on kandev roll, et meie toit oleks nii koduturul kui ka rahvusvahelistel turgudel usaldusväärne ja aktsepteeritud. Venemaa impordikeelu järgselt on muutunud veelgi aktuaalsemaks Eesti toiduainete eksportimine uutele sihtturgudele, siingi täidab VTA võtmerolli. Ootame Veterinaar- ja Toiduametilt proaktiivset suhtlemist rahvusvahelisel tasemel, sest väikeriigina peame pingutama, et Eesti toiduained leiaksid oma koha välisriikide tarbijate laual ja eksport areneks,“ selgitas Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja juhataja Roomet Sõrmus.

„Samuti ei näita Eesti metsadesse ülemöödunud aastal jõudnud sigade Aafrika katk raugemise märke, mistõttu sõltuvad Veterinaar- ja Toiduameti asjatundlikust tegevusest otseselt ka Eesti seakasvatuse väljavaated,“ lisas Sõrmus.

Allikas: Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja 05.01.2016 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.