Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartu saab kergliiklustunneli ja -viadukti (2015-12-21 09:45:09)

Tartu linn sai Keskkonnainvesteeringute Keskuselt positiivse rahastamisotsuse projektile "Tartu raudteejaama arendamine ja ligipääsetavuse suurendamine", mille kogumaksumus on ligi 3,7 miljonit eurot. Sellega saab Tartu ehitada Riia tänavale kergliiklustunneli ja kergliiklusviadukti, rajada uusi kergliiklusteid ning rekonstrueerida vaksalihoone esise väljaku.


Tartu linnapea Urmas Klaasi sõnul on tegemist tuleva aasta ühe suurema investeeringuga. "Tartu kergliikluses lahendab see projekt väga olulise kitsaskoha - ühendused kesklinna ja Maarjamõisa, Tammelinna ning Veeriku vahel muutuvad tunduvalt turvalisemaks ja kiiremaks."

Projekti käigus ehitatakse raudteeviadukti alt paralleelselt Riia tänavaga kulgev kergliiklustunnel, mis loob kergliiklejatele paremad võimalused ohutuks raudteeületuseks ning muudab kesklinna ja Maarjamõisa vahelise liiklemise mugavamaks. Samasse liiklussõlme Riia tn raudteeviadukti kõrvale ehitatakse ka kergliiklussild, mis ühendab kesklinnast tuleva kergliiklustee Karlovasse ja Tammelinna suunduva teega.

Projekti raames rekonstrueeritakse ka vaksalihoone esine väljak, kuhu rajatakse kaks autoparklat, kolm jalgrattaparklat, paigaldatakse reaalaja infotahvlid ja suunaviidad ning rekonstrueeritakse tänavavalgustus. Ehitatakse välja kergliiklusteed Riia ja Näituse tänava suunal.

Projekteerimine hetkel käib ning l õpeb tuleva aasta märtsis. Esimeses etapis ehitatakse välja vaksaliesine väljak ja sealt suunduvad kergliiklusteed, 2017-2018 rajatakse tunnel ja kergliiklusviadukt.

Keskkonnainvesteeringute Keskus vahendas nendeks töödeks Euroopa ühtekuuluvusfondist 2,9 miljonit eurot. Linna omaosalus on 769 382 eurot ning projekti kogumaksumus 3,65 miljonit eurot.
 
Allikas: Tartu Linnavalitsuse 21.12.2015 pressiteade

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.