Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
PRIA alustas otsetoetuste väljamaksmist (2015-12-15 16:27:52)


Täna, 15. detsembril, laekub kolm miljonit eurot ühtset pindalatoetust 5993 põllumehe kontole. Homme jõuab ÜPT ja ammlehma kasvatamise toetuse taotlejateni veel üle 35 miljoni euro.

PRIA koostab makseotsused ja teeb väljamaksed seitset liiki otsetoetuste taotlejatele ning väikepõllumajandustootjate kavaga liitunuile nii kiiresti kui võimalik, alustades ühtse pindalatoetuse (ÜPT) maksetega neile, kelle summasid pole vaja vähendada võlgnevuste või sanktsioonide tõttu ning kelle osas on kõik kontrollid lõpetatud.

Euroopa Komisjon eraldas Eestile 2015. a otsetoetusteks 114 378 000 eurot. Tänavu lisandus mitu uut toetusmeedet ja nendega seoses hulk uusi nõudeid, mille täitmise kontrollimine kasvatas oluliselt nii administratiivsete kui kohapealsete kontrollide mahtu. Otsetoetuste hulka kuuluvad ÜPT ja kõigile ÜPT saajatele makstav nn rohestamise toetus, noore põllumajandustootja toetus, puu- ja köögivilja kasvatamise toetus, ammlehma, piimalehma, ute ja kitse kasvatamise toetused ning väikepõllumajandustootja toetus.

"Otsused koostatakse iga toetuseliigi osas eraldi, kokku üle 40 000," kinnitas PRIA otsetoetuste osakonna menetlusbüroo juhataja Tanel Trell . "PRIAl tuleb arvestada mitmesuguste kontrollide tulemusi ja taotluste menetlemise käigus toimunud andmete muutmisi, samuti teha tasaarveldused klientide võlgnevuste osas ja pidada eraisikute summadelt kinni tulumaks."
Lisaks tuleb Euroopa Parlamendi ja nõukogu 8. juuli 2015 määruse 2015/1146 kohaselt ka tänavu rakendada nn finantsdistsipliini vähendamist: nendel taotlejatel, kelle otsetoetuste summa ületab 2000 eurot, tuleb ületavalt osalt kinni pidada 1,393041%.

"PRIA saab aru meie klientide ootusest kiiresti kõik otsused ja toetused kätte saada. Selle töö maht on väga suur ja kõiki meie ressursse kasutades jätkub otsetoetuste otsuste ja väljamaksete tegemine jooksvalt. Enamikule taotlejatest planeerime koostada otsused detsembris. PRIA teavitab taotlejaid, kelle otsuse ja väljamakse tegemine nihkub uude aastasse, järgmise nädala alguses. Palume mõistvat suhtumist!" ütles Tanel Trell. Meetmete määrused sätestavad otsetoetuste väljamaksmise tähtajaks 30. juuni 2016.

Kõik taotlejad saavad andmeid oma saabuvate toetuste kohta vaadata e-PRIA teenusest "Maksed ja võlgnevused", kuhu tekib info siis, kui makseotsus on koostatud ja riigikassale edastatud. Küsimuste korral võib helistada otsetoetuste infotelefonil 7377 679.

Allikas: PRIA 15.12.2015 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.